8.8 C
De Bilt

EK dammen naar Midden-Drenthe

Het is damclub Hijken DTC wederom gelukt om het EK blitz en het EK rapid dammen naar Midden-Drenthe te halen. In samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe zal het toernooi in de herfstvakantie van dit jaar worden gehouden in de nieuwe VO-school Volta in Beilen. Tijdens de damweek van Hijken DTC wordt er ook een open toernooi georganiseerd. Dit is een toernooi waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om het op te nemen tegen internationale grootmeesters.

Voorzitter Jan-Ekke de Vries van Hijken DTC is blij dat ze wederom het vertrouwen hebben gekregen om zo’n groot toernooi te mogen organiseren: “We hebben in het verleden al een aantal grote toernooien mogen organiseren. Blijkbaar is dat zo goed bevallen dat we dit jaar weer de organisatie van deze twee EK’s toegewezen hebben gekregen en mogen organiseren in Volta”.

Sterk deelnemersveld bij EK dammen

De verwachting is dat er een sterk deelnemersveld naar Midden-Drenthe zal afreizen: “De Europese top zal komen strijden om het Europees kampioenschap dammen. Uiteraard zullen er ook veel topspelers uit Nederland meedoen, waaronder ons eigen lid en oud-voorzitter Wouter Sipma. Al met al verwachten we dat zo’n 80 tot 100 dammers in oktober hun opwachting gaan maken”.

Mogelijkheden voor veel sectoren

Wethouder Rico Schans vindt het mooi dat dit toernooi weer wordt gehouden in Midden-Drenthe. “Als gemeente vinden we sport en bewegen belangrijk. Wanneer je dan zo’n groot evenement met internationale allure mag organiseren zet dit de gemeente Midden-Drenthe echt op de kaart. Daarnaast biedt dit ook veel mogelijkheden en samenwerkingen tussen andere sectoren. Damvereniging Hijken DTC geeft bijvoorbeeld al langere tijd damclinics in het Derkshoes te Westerbork. Op woensdag 25 oktober wordt tijdens het EK een middag georganiseerd over de samenwerking tussen gemeente, onderwijs, zorg en sport. Vanuit de diverse sectoren zullen sprekers vertellen over de maatschappelijke meerwaarde van de samenwerking. 

Volta als locatie

Als locatie voor dit evenement is opnieuw gekozen voor de VO-school Volta in Beilen. Vorig jaar was Volta voor het eerst de locatie van het EK dammen. Directeur Teun van Roy daarover: “We willen ons mooie gebouw niet alleen inzetten voor het geven van onderwijs, maar ook voor andere maatschappelijke zaken. De samenwerking met damvereniging Hijken DTC is vorig jaar prima verlopen. De organisatie en deelnemers waren onder de indruk van ons fraaie schoolgebouw. Dat Volta nu weer de locatie is waar het EK dammen georganiseerd wordt is iets om trots op te zijn”.

Strijden tegen grootmeesters

In totaal zal de damweek van Hijken DTC in oktober acht dagen gaan duren. Van zondag 22 oktober tot en met vrijdag 27 oktober vindt het open toernooi plaats, waar iedereen zich voor kan inschrijven. Er is hierbij bewust gekozen voor de herfstvakantie, zodat ook de jeugd de mogelijkheid krijgt om de strijd aan te gaan met de grootmeesters en ervaring op te doen. Vervolgens vinden op zaterdag 28 en zondag 29 oktober het EK rapid en het EK blitz plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio