13.1 C
De Bilt

Aanvragen energietoeslag 2023 in Assen vanaf 1 januari mogelijk

Inwoners van Assen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum hebben ook in 2023 recht op een energietoeslag. Deze tegemoetkoming, van in totaal €1300,- per huishouden, zal in termijnen worden uitbetaald.

Energietoeslag

Inwoners die dit jaar de energietoeslag automatisch op hun rekening kregen, hoeven niets te doen. De eerste termijn van €200,- zal eind januari ook weer automatisch worden overgemaakt.

Inwoners die de energietoeslag dit jaar zelf hebben aangevraagd, moeten opnieuw een aanvraag indienen. Dit omdat het inkomen in de tussentijd gewijzigd kan zijn. Aanvragen kan vanaf 1 januari via Werkplein Drentsche Aa.

Voor meer mensen

“Ook als je dit jaar geen energietoeslag hebt aangevraagd, maar wel denkt in aanmerking te komen, kun je de toeslag voor 2023 aanvragen” zegt wethouder Cor Staal. “En als je twijfelt of je in aanmerking komt, of extra hulp nodig hebt, neem dan ook contact op. Er zijn diverse mogelijkheden om, ook als je niet voor deze toeslag in aanmerking komt omdat je inkomen te hoog is, toch hulp te kunnen bieden. Blijf niet rondlopen met financiële zorgen, maar laat het ons weten.”

Extra maatregelen

Voor mensen met een inkomen tussen 120% en 130% van het sociaal minimum is er tot 1 januari 2023 nog de mogelijkheid een eenmalige energietoeslag van €750,- aan te vragen. Het gemeentelijk Noodfonds Energielasten is er voor iedereen die door de sterk gestegen energiekosten moeite heeft met rondkomen. Hiervoor geldt geen maximum inkomen, maar wel een aantal voorwaarden. Het gemeentelijk Noodfonds geldt met terugwerkende kracht voor drie maanden, vanaf de datum van de aanvraag. Een vergoeding via het Noodfonds is aan te vragen tot uiterlijk 1 juni 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio