13.8 C
De Bilt

Expositie ‘Ga voor groen’ in Duurzaamheidscentrum Assen geopend

Inwoners die hun tuin groener willen maken, kunnen sinds gisteren de expositie ‘Ga voor groen’ in het Duurzaamheidscentrum Assen bezoeken. Na hun bezoek gaan ze met 15 concrete tips naar huis om hun tuin, balkon of omgeving groener te maken. Daarnaast laat de expositie zien wat het belang en de functie is van een groene stad en hoe de gemeente hier invulling aan geeft. Wethouder Bert Jan ten Oever opende vanochtend samen met kinderen van groep 4/5 van KC Valkenhorst de nieuwe expositie.

Aan de slag met groene tuinen

Wethouder Ten Oever: “Een groene omgeving is mooi en ook nodig om in de toekomst een fijne leefomgeving te houden. Als gemeente zijn we de afgelopen jaren al actief bezig geweest in de buitenruimte. Dankzij die inzet is Assen recent de Groenste stad van Nederland geworden. We maken ook nog plannen voor wat we de komende jaren nog meer kunnen doen.

Opening expositie door wethouder Bert Jan ten Oever en leerlingen van KC Valkenhorst
Opening door wethouder Bert Jan ten Oever en leerlingen van KC Valkenhorst – Foto: gemeente Assen

Expositie geeft ideeën

Daarbij hebben we de hulp van inwoners nodig, zij kunnen hun eigen tuin en straat vergroenen. De expositie geeft op een leuke manier tips en adviezen waar je direct mee aan de slag kunt. Ik nodig iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen!” De expositie is tot december 2023 te bezoeken in het Duurzaamheidscentrum Assen.

Groene stad van het Noorden

Assen wil in 2040 de groene stad van het Noorden zijn. Deze ambitie is vastgelegd in de omgevingsvisie ‘Assen nog mooier’. Dat kan bijvoorbeeld door stenen te vervangen door groen, grasvelden om te toveren tot bijvriendelijke bloemenvelden, water op te vangen met wadi’s en meer bomen te plaatsen in straten of op pleinen. De ideeën en uitgangspunten voor een groene- en klimaatbestendige stad maken onderdeel uit van de Groenvisie en Visie Klimaatadaptatie. Deze visies worden momenteel opgesteld en worden dit jaar nog behandeld in de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio