12.3 C
De Bilt

Start inzet fietsstewards binnenstad Assen

De gemeente Assen start nu als proef met de inzet van fietsstewards op zaterdag tussen 9:30 – 17:30 uur. Na twee maanden wordt de balans opgemaakt en wordt besloten of hun inzet een vervolg krijgt. Op zaterdag 24 september lopen de stewards voor het eerst in de binnenstad. Bezoekers van de binnenstad stallen helaas hun fietsen weleens op plekken waar dat niet de bedoeling is. Dit geeft een rommelige aanblik. Ook veroorzaakt het overlast voor mensen die minder mobiel zijn.

Fietsstewards

De fietsstewards vormen een enthousiast team en zijn expliciet geen handhavers. Ze spreken mensen op een positieve manier aan als ze hun fiets parkeren op plaatsen waar dat niet mag en op hun fietsgedrag. Ze wijzen daarbij bijvoorbeeld ook de plekken aan waar fietsen wel mogen worden geparkeerd. Daarnaast kunnen de stewards ook informatie verschaffen aan bezoekers over highlights in de Asser binnenstad.

Tijdens de proefperiode is het werkgebied van de stewards vooral het Koopmansplein en de Kruisstraat in de binnenstad van Assen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio