7.5 C
De Bilt

Fietsverlichtingscampagne in Gieten gestart door wethouder Ivo Berghuis

Gieten – De dagen worden weer korter en dus stappen we vaker in het donker op de fiets. Goede fietsverlichting is dus noodzakelijk. Ook voor de jeugd, die bijvoorbeeld in het donker onderweg naar school of de sportvereniging gaan. Goed zichtbaar zijn in het verkeer is dus extra belangrijk. Daarom voeren de Drentse gemeenten en provincie gezamenlijk campagne.  In gemeente Aa en Hunze gaf wethouder Ivo Berghuis het startsein voor de fietsverlichtingscampagne ‘Licht aan en gaan’ door fietslampjes uit te delen bij het dr. Nassau College in Gieten.

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vraagt de Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe) ieder jaar in de herfst aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. De Mobiliteitsraad doet dat samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland (VNN), ANWB en de Drentse gemeenten. Doel van de campagne is om jonge fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid in het verkeer als de dagen korter worden. 

Startactie fietsverlichting

Met de actie bij het dr. Nassau college vraagt gemeente Aa en Hunze aandacht voor het belang van goede fietsverlichting en herinnert de jeugd aan het aanzetten van hun fietslicht. Wethouder Ivo Berghuis deelde samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietslampen uit aan scholieren bij het dr. Nassau College in Gieten. Ivo Berghuis: “Met deze actie willen we zorgen dat jongeren weten hoe belangrijk het is dat ze zichtbaar zijn in de donkere dagen. In het kader ‘licht aan en gaan’ hopen we dat bewustzijn te vergroten.”

Voor de aftrap deelden medewerkers van VNN lampjes uit aan jeugd die geen verlichting op de fiets had. Jongeren die wel goed zichtbaar waren kregen een kaartje voor een win-actie. De winnaar kan een fiets winnen, tevens zijn er andere leuke prijzen beschikbaar gesteld, zoals entreekaartjes voor DX Adventurebank.

Campagne

Naast deze actie in gemeente Aa en Hunze worden er verschillende acties uitgevoerd in andere plaatsen in Drenthe. Je kunt de campagne tegenkomen op borden langs de weg, in een radiospot op RTV Drenthe en online via sociale media. Ook wordt er een winactie georganiseerd voor jongeren die hun fietsverlichting goed op orde hebben en gaat het Noorderpoort College langs bij een ISK-locatie in Emmen om fietsen op te knappen en te voorzien van goed verlichting. Op de website www.lichtaanengaan.nl vind je handige tips over fietsverlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio