16.8 C
De Bilt

Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe

Gea Mulder uit Havelte is verkozen tot Taalheld van Drenthe. Dat kreeg zij te horen op dinsdag 7 mei. Er was een verrassingsbezoek in de bibliotheek Havelte door René Karst, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven. Gea had jarenlang moeite met lezen en schrijven. Inmiddels volgt zij een cursus. Haar Taalbegeleider nomineerde haar voor de Taalheldenprijs. Samen met 9 andere Nederlanders maakt Gea kans op de landelijke titel Taalheld 2024. Ook is er een publieksprijs. Daarvoor kan iedereen in Drenthe stemmen op Gea of op één van de andere genomineerden. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, reikt de Taalheldenprijs in juni uit.  

Podium 

Elk jaar zijn er duizenden mensen in Nederland die de stap zetten om op latere leeftijd beter te leren lezen en schrijven. Om weer mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Al deze mensen verdienen een podium. Zodat zij met hun persoonlijke verhaal weer vele anderen kunnen inspireren. Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven de jaarlijkse Taalheldenprijs. Via een landelijke oproep in maart kon iedereen in Nederland iemand nomineren die een cursus basisvaardigheden (lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden) doet.

Gea Mulder

In 10 provincies is er nu een genomineerde. Gea is dat voor Drenthe. Daarmee maakt zij kans om Taalheld van Nederland te worden. Op woensdag 19 juni reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden deze prijs voor de negende keer uit. Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de uitreiking van de Taalheldenprijs mede mogelijk. Dankzij hen kan Stichting Lezen en Schrijven de genomineerde Taalhelden extra bedanken. 

Gea Mulder: “Vroeger werd ik gepest omdat ik moeite had met lezen en schrijven. Daarom ging ik op taalles. Daar leerde ik dat ik me niet hoef te schamen als ik niet zo snel lees en schrijf. Uiteindelijk schreef ik zelf een boek!”  

Stemmen 

Samen met Gea zijn ook in 9 andere provincies Taalhelden verrast. Met z’n allen gaan zij naar de landelijke Taalheldenprijs. Een deskundige jury bepaalt de Taalheld 2024. Maar alle 10 genomineerden maken ook kans op de Publieksprijs. Van woensdag 8 mei tot en met donderdag 13 juni kan iedereen in Nederland stemmen op zijn favoriete genomineerde. Dat kan op de website www.taalheld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio