13.3 C
De Bilt

Grote Paaseieren op de Brink en stadsspeurtocht in Assen

Assen Vier Pasen in Assen en geniet van de pop-up paasexpositie met enorme paaseieren en stadsspeurtocht. Als je tussen 26 maart en 18 april over de Brink loopt, word je verrast door prachtig versierde paaseieren. Dit jaar staan er ook weer kleinere eieren bij verschillende ondernemers in de etalages, die onderdeel uitmaken van de stadsspeurtocht. Een superleuk uitje voor het hele gezin.

Pop-up paasexpositie op de Asser Brink

De scholengemeenschap CS Vincent van Gogh in Assen organiseert, onder regie van kunstdocente Karin Kingma, voor de tweede keer een pop-up expositie met prachtig geschilderde grote paaseieren op de Brink. Wat het zo uniek maakt is dat er dit jaar meer dan 50 kunstwerken te bewonderen zijn. De makers zijn scholieren van de drie locaties van het CS Vincent van Gogh en 27 basisscholen uit Assen. De opening is vrijdag 25 maart om 15.00.

Stadsspeurtocht

Dit jaar staan er kleinere eieren (verstopt) bij verschillende ondernemers. Ga samen op zoek naar de geschilderde paaseieren, beantwoord de speurtochtvragen en schrijf de antwoorden op de speciale speurtochtkaart. De stadsspeurtocht is van 26 maart tot en met 18 april te lopen en verkrijgbaar bij VVV Assen, tijdens de koopzondag van 27 maart bij de megafinish op het Ceresplein of digitaal via www.ditisassen.nl. Elk kind mag met een ingevulde speurtochtkaart een presentje afhalen bij VVV Assen of tijdens de koopzondag bij de megafinish op het Ceresplein. Hier zijn dan ook leuke kinderactiviteiten zoals een kinderworkshop en een springkussen.

Mede mogelijk gemaakt door

Deze actie is een initiatief van Karin Kingma (CS Vincent van Gogh) en Vaart in Assen en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen en het Ondernemersfonds Assen. De foto’s zijn van vorig jaar en gemaakt door de fotograaf Marcel de Jong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio