16.2 C
De Bilt

Heijmans en Gemeente Noordenveld onthulden insectenhotel in Norg

Op donderdag 29 februari 2024 om 16.00 uur werd de afsluiting van de samenwerking tussen Heijmans en de gemeente Noordenveld gevierd in de wijk Oosterveld in Norg. Wethouder Jos Darwinkel onthulde samen met Remco van der Mossel, directeur van Heijmans Woningbouw regio Noord, een insectenhotel voor de wijk Oosterveld. In deze wijk worden in totaal 212 woningen toegevoegd aan Norg. Heijmans heeft hiervan 70 woningen ontwikkeld en gerealiseerd.

Samenwerkingsovereenkomst gemeente Noordenveld en Heijmans

De gemeente Noordenveld en Heijmans hebben in 2016 een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de nieuwe woonwijk Oosterveld samen vorm te geven. Een wijk met een diversiteit aan type woningen voor gezinnen en kleinere huishoudens. In het plan is er ruimte opgenomen voor particuliere bouw (vrije kavels), projectmatige koopwoningen en sociale huur. De wijk Oosterveld is natuur inclusief ontwikkeld.

Tegenwoordig bouwen we niet alleen huizen, maar ook een gezonde leefomgeving. In de wijk zijn de historische zandpaden behouden. Daarnaast zijn er diverse wadi’s, zodat bij heftige regenval het water opgevangen wordt. Ook komen er bloemenweiden en worden er diverse bomen aangeplant die de biodiversiteit in de wijk stimuleren. Dit geeft een vrolijke uitstraling aan de wijk en heeft daarmee ook een positief effect op de bewoners van Oosterveld.

Wethouder Jos Darwinkel

“We zijn blij dat we in Norg een gevarieerde woonwijk realiseren voor verschillende doelgroepen. Je ziet dat zo’n mooie wijk als het Oosterveld nieuw leven brengt in het dorp. Met dit project van Heijmans in de derde en laatste fase zijn er weer 22 woningen bijgekomen. We kijken terug op een prettige samenwerking. De wijk is nog niet helemaal klaar. Er zijn nog een paar plekken die in de loop van dit en volgend jaar worden gevuld. Maar de huidige bewoners kunnen nu al genieten van deze fijne leefomgeving.

Remco van der Mossel

Remco van der Mossel: “Na een goede samenwerking kunnen we met trots kijken naar het eindresultaat dat we met elkaar hebben gerealiseerd. Een divers woonprogramma en aandacht voor levensloopbestendige woningen waar veel vraag naar is. Tijdens de ontwikkeling van de woningen zijn we steeds een stapje verder gegaan met onze duurzaamheidsambitie. De laatste woningen hebben we daarom grotendeels in houtskeletbouw gerealiseerd omdat de CO2-uitstoot van dit bouwmateriaal een kleinere impact heeft.

We zorgen niet alleen voor een fijn thuis voor de kopers maar ook voor de dieren en natuur in de omgeving. Daarom hebben wij ook standaard nestkasten voor vogels opgenomen in onze woningen. Zo dragen we bij aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio