3.8 C
De Bilt

Herinrichting winkelstraten Assen van start

Op vrijdag 6 oktober geeft wethouder Bert Jan ten Oever het startsein voor de herinrichting van zes winkelstraten in Assen. Vandaag start Baas B.V. met de eerste werkzaamheden. In de Kruisstraat, Marktstraat, Weiersloop, Oude Molenstraat, Oudestraat en het oostelijke deel van de Gedempte Singel wordt de lijn van het Koopmansplein en de Brink doorgezet. Hierdoor komt er meer ruimte voor groen en water, plekken om fietsen te stallen, nieuwe verlichting, goede toegankelijkheid, ruimte voor activiteiten en ruimte om elkaar te ontmoeten.

Aantrekkelijke winkelstraten en inclusieve binnenstad

OKRA Landschapsarchitecten heeft, in afstemming met ondernemers, eigenaren en bewoners, het ontwerp voor de winkelstraten gemaakt. Uitgangspunt van het ontwerp is een aantrekkelijke en inclusieve binnenstad. Er komen meerdere groene ontmoetingsplekken en de straten krijgen een sfeervolle en groene inrichting. Er is in het ontwerp ingespeeld op de behoefte van gebruikers en bezoekers. De werkzaamheden wordt uitgevoerd door Baas B.V. en Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek.

Planning

Als voorbereiding op de werkzaamheden in Assen is begin september gestart met het archeologisch onderzoek. Vandaag start Baas B.V. met werkzaamheden aan de kabels en leidingen in de zes straten. De verwachting is dat in januari 2024 Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek start met de herinrichting werkzaamheden in de Weiersloop. Gevolgd door de Marktstraat en Kruisstraat in het voorjaar van 2024. De andere straten volgen daarna.

Startsein

Op vrijdag 6 oktober om 14.00 uur zet wethouder Bert Jan ten Oever samen met medewerkers Dusseldorp en Baas B.V. de eerste schop in de grond als startsein van de werkzaamheden in de winkelstraten van Assen. Het moment vindt plaats op de Kruising Weiersloop – Markstraat. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio