15.6 C
De Bilt

Tijdelijke huisvesting Dr. Nassau College in De Brinkhof

Het college van van Noordenveld adviseert de gemeenteraad in te stemmen met het realiseren van een tijdelijke huisvesting van het Dr. Nassau College in en nabij MFA De Brinkhof in Norg. Dit besluit heeft het college op 4 april 2024 genomen. De gemeenteraad wordt voorgesteld om hier een investeringskrediet voor beschikbaar te stellen.

Tijdens de goedbezochte informatieavond voor gebruikers en huurders van De Brinkhof op 2 april jongstleden zijn diverse bezorgde reacties naar voren gebracht. Het college heeft deze reacties meegenomen bij het nemen van het besluit. 

Die avond is ook afgesproken om met huurders en gebruikers van De Brinkhof samen met de gemeente te kijken hoe alle functies in en nabij De Brinkhof kunnen worden gehuisvest.

Samen de puzzel leggen

Wethouder Kirsten Ipema: “Ik ben optimistisch gestemd dat het lukt om gezamenlijk tot een goede combinatie van school, dorpshuis en bedrijfsruimten te komen. Wij begrijpen dat als bepaalde activiteiten in een andere ruimte moeten plaatsvinden dit misschien voor sommige gebruikers wel even wennen is. Maar we proberen daar met zijn allen een goede oplossing voor te vinden.“ 

Het gaat om tijdelijke huisvesting Dr. Nassau College

De keuze om het Dr. Nassau College Norg tijdelijk te vestigen in De Brinkhof, houdt niet in dat daarmee ook een besluit is genomen over permanente huisvesting op deze plek. Het Dr. Nassau College Norg heeft eerder de nadrukkelijke wens uitgesproken om onderdeel te worden van De Brinkhof, passend bij de onderwijsvisie van de school. De gemeente ziet daarvoor ook mogelijkheden, maar de keuze voor permanente huisvesting moet echter wel passen bij de uitkomsten van het traject dat op dit moment loopt voor de dorpsvisie voor De Brinkhof en de Brinkhofweide.

Naast goede onderwijshuisvesting moet de dorpshuisfunctie blijven bestaan

Dit is een voorwaarde voor de tijdelijke huisvesting van het Dr. Nassau College in De Brinkhof.

Er blijft ook overdag ruimte voor de vele activiteiten die in De Brinkhof plaatsvinden. Buiten de schooltijden zijn ook ruimten beschikbaar die overdag door de school worden gebruikt. Ook voor de (commerciële) huurders van De Brinkhof betekent de tijdelijke huisvesting van de school niet dat zij op straat komen te staan. Om deze combinatie van functies mogelijk te maken is ook een aantal tijdelijke units nodig bij De Brinkhof.

We gaan met de gebruikers in gesprek

Tijdens de bijeenkomst op 2 april jongstleden zijn de huurders en gebruikers van De Brinkhof bijgepraat over de plannen. Afgesproken is dat de gemeente de komende tijd samen met hen kijkt naar een goede invulling en combinatie van functies in De Brinkhof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio