13.2 C
De Bilt

Inwoner Gasselte maakt fietsroute Open Monumentendag

Gieten – Speciaal voor deze Open Monumentendag heeft Jan Willem Braams uit Gasselte een fietsroute gemaakt. De route leidt langs alle 14 deelnemende monumenten in Aa en Hunze. Zaterdag 10 en zondag 11 september is de landelijke Open Monumentendag. In Aa en Hunze zetten in totaal 14 monumenten die dag(en) hun deuren open, waaronder kerken, molens, historische boerderijen en een kroeg.

“Geweldig dat de heer Braams geheel belangeloos deze route heeft samengesteld. Ik hoop dat veel mensen gebruik gaan maken van deze routes langs ons cultureel erfgoed. Ook op een andere dag dan Open Monumentendag is het een prachtige route om te fietsen”, zegt wethouder Ivo Berghuis. 

Fietsroutes

De fietsroute bestaat uit twee lussen: een lus die door het oostelijke deel van de gemeente gaat (Gasselte, Gasselternijveen, Gieterveen, Eexterveen, Annerveenschekanaal, Spijkerboor). Dit is een route van circa 42 km. De andere lus gaat door het westelijk deel van de gemeente en voert langs Gasselte, Grolloo, Rolde, Gasteren, Anloo, Eext en Gieten. Deze route is 49 km lang. De route kan gestart worden op vanaf elke deelnemende locatie.

QR code en uitgeschreven route

De fietsroutes zijn benaderbaar via een QR code. Deze codes zijn te vinden in weekblad De Schakel en op de website van de gemeente via www.aaenhunze.nl/openmonumentendag. Tevens zijn de uitgeschreven routes daar te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio