7.7 C
De Bilt

Inwoner Midden-Drenthe ontving Koninklijke onderscheiding.

Beilen – Op zaterdag 21 juli, 10.00 uur ontving mevrouw M. Zaalberg (71), inwoner van de gemeente Midden-Drenthe, uit handen van burgemeester Mieke Damsma de bij de Koninklijke onderscheiding behorende versierselen. Dit gebeurde voorafgaand aan de start van The Ride On Education in het gemeentehuis van de gemeente Midden-Drenthe, Raadhuisplein 1 in Beilen.

Mevrouw Zaalberg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangt de onderscheiding voor haar inzet ten behoeve van de Stichting Naar School in Haïti
Mevrouw Zaalberg kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” en krijgt de onderscheiding voor de volgende activiteiten:

1998 – heden: Oprichter, voorzitter, projectleider van en vrijwilliger bij de Stichting Naar School in Haïti
De school is begonnen in de woonkamer van een huurhuis en inmiddels uitgegroeid tot een school met vier etages en een aantal kleuterklassen. Het gemiddelde aantal leerlingen varieert tussen de 800 en 1000 per jaar. Inmiddels is er een tweede school met kindertehuis gerealiseerd

Voorzitter van de stichting Assosiation Ecole Soleil de Hollande (de Haïtiaanse tegenhanger van de Stichting Naar School in Haïti)

Tolk bij ontmoetingen tussen adoptiekinderen en hun biologische ouders

Het verrichten van diverse werkzaamheden ten behoeve van de stichting, zoals het actief inzamelen van gelden tijdens de jaarlijkse lange afstandfietstocht The Ride on Education, leidinggeven aan de 33 leraren en 30 personeelsleden van de school, het aansturen van de directie en vrijwilligers de mogelijkheid geven om stage te lopen.

In geval van natuurgeweld hulp en onderdak bieden aan de bevolking.
Met gelden bekostigd uit donaties en giften zijn in 2017 huizen
gebouwd en gegeven aan ouders van schoolkinderen, die tijdens de
Orkaan Matthew dakloos zijn geraakt. De huizen zijn aardbeving- en
orkaanbestendig gebouwd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio