9.8 C
De Bilt

Inzet behoud kazerne door ondernemers en binnenstad Assen beloont

De Johan Willem Friso kazerne in Assen blijft. Weliswaar kleiner dan de huidige kazerne, maar Defensie en Assen blijven aan elkaar gehecht. En dat is goed nieuws vinden ondernemersclubs Ondernemend Assen en Vaart in Assen, die zich beiden intensief voor de lobby voor het behoud van de kazerne hebben ingezet.

Blij met resultaat inspanningen behoud kazerne

Kor IJszenga van Ondernemend Assen voegt toe: “Vandaag zijn we blij met het resultaat van onze inspanningen. Ondanks dat ook dit besluit van de Staatssecretaris mensen treft in zowel Havelte als Assen. Of onze plannen passen in de besluiten die nu zijn genomen zullen we in de komende periode met alle betrokken partijen verkennen. Duidelijk is dat we in een nieuwe fase belanden waarvoor opnieuw veel werk is te verzetten.

Mooie resultaten door samenwerking

We hebben laten zien dat we door samenwerking mooie resultaten kunnen behalen. Dat is in Den Haag ook duidelijk geworden. Ook de nieuwe Kantoorhub voor overheidsdiensten bij het station en de uitbreiding van overheidsdiensten in Assen zullen meer economisch verkeer met zich meebrengen en dat is goed voor Assen.”

Garnizoensstad

“Assen is en blijft een garnizoensstad met een toekomstbestendige kazerne. En vooral dat laatste, daar was het ons om te doen, aldus voorzitter van Vaart in Assen Arjan van Bekkum. We willen niet iedere vijf jaar ons zorgen moeten maken over Defensie in Assen. We hebben daarom voorgesteld om veel meer te kijken naar het versterken van Defensie en de kazerne door samenwerkingen aan te gaan met het bedrijfsleven en onderwijs in het noorden. Zo is een samenwerking met de Thorbecke Academie van NHL Stenden denkbaar als het gaat om cyber security en de inzet van Bouwend Nederland en technisch onderwijs als het gaat om het verduurzamen van de gebouwen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio