8.8 C
De Bilt

Jubileumconcert popkoor Enjoy in Assen met Francis van Broekhuizen

Op vrijdag 20 oktober verzorgt het popkoor Enjoy hun 15-jarig jubileumconcert in de Adventskerk, Denneweg 9, te Assen. Enjoy is een koor met cliënten van de Langdurige Zorg van GGZ Drenthe. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.15 uur. De toegang is gratis. Het koor heeft een nieuwe repertoire en kleding.

De Nederlandse operazangeres en comédienne Francis van Broekhuizen treedt deze avond op met Enjoy en ze zingt ook uit haar eigen repertoire. Francis van Broekhuizen is bekend van muzikale theateroptredens Maestro, talkshows, Make up your mind en De slimste mens.

Popkoor Enjoy: koor met cliënten van de Langdurige Zorg GGZ Drenthe

Enjoy is ontstaan op initiatief van een aantal cliënten en bestaat momenteel uit bijna twintig leden. Het koor zingt met veel enthousiasme en treedt regelmatig op. In de afgelopen jaren heeft het koor zich goed ontwikkeld. Er is een breed repertoire: pop, licht klassiek en gospel.

Wekelijks repetitie

Wekelijks repeteert het koor onder leiding van dirigent Gerda Prakken en pianist Ria Hoving. Zij werkten bij de oprichting binnen de Langdurige Zorg als psychiater en secretaresse toen samen en met een tweetal cliënten startten ze het koor. Een aantal koorleden houdt zich naast het zingen, ook bezig met muziekkeuze, publiciteit en kleding.

Zelfvertrouwen

De koorleden genieten erg van het zingen én de optredens. Bij het koor gaat het niet om de psychische problemen en klachten maar wordt gefocust op wat mogelijk is. Samen zingen maakt de mensen blij en draagt bij aan hun zelfvertrouwen en levert sociale contacten op. Naast gezelligheid en voldoening voor de leden, werkt het koor om zich te verbeteren aan zang- en ademhalingstechnieken en performance.

Het koor geeft de leden meer zelfvertrouwen en ze durven letterlijk hun stem te laten horen. Zij zijn gewoon zangers en zangeressen die hun uiterste best doen met hun repertoire. Het publiek hoort dat hier gezongen wordt.

Aanmoedigingsprijs

In 2013 won Enjoy de Ria van der Heijden-aanmoedigingsprijs (Ria van der Heijden-prijs is ingesteld voor bijzondere prestaties voor mensen met een psychiatrische handicap).

In het juryrapport stond; ‘Er is een enthousiast en enthousiasmerend professioneel zingend koor ontstaan met een breed repertoire van pop tot licht klassiek met soms een uitstapje naar gospel. Het koor zingt zowel in het Nederlands, Engels als Spaans. Hun optreden heeft talloze mensen bij talloze gelegenheden een prachtervaring heeft bezorgd. Dat blijkt duidelijk uit de artikelen die over het koor zijn geschreven en uit recensies die in de loop van de tijd over het optreden van het koor zijn verschenen.’

Aanmelden

Aanmelden kan per mail via https://ggzdrenthe.nl/agenda/jubileumconcert-enjoy. Vermeld in uw mail uw naam en met hoeveel personen u komt. Neem voor meer informatie contact op met Ria Hoving, 06-83894817. Wilt u verzekerd zijn van een plek meld u dan aan, want vol is vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio