10.2 C
De Bilt

Kavels An de Boerbrink verloot

Westerbork – Op dinsdagavond 20 december zijn 9 gemeentelijke woningbouwkavels An de Boerbrink in Westerbork verloot. Er was veel belangstelling voor de percelen. De loting onder toeziend oog van notaris Westerling was dan ook spannend voor de inschrijvers. Uiteindelijk zijn 2 percelen voor een vrijstaande woning en 5 kavels voor een twee-onder-eenkapwoning verloot.

In 2023 gaat de schop in de kavels

Het project ‘An de Boerbrink’ in Westerbork is achter en aan de Hoofdstraat in Westerbork. Wethouder Dennis Bouwman: “An de Boerbrink was jarenlang bestemd als mogelijke woonlocatie. Het is mooi om te zien dat komend jaar gebouwd kan worden. Bij de loting heb ik veel Westerborkers gezien en gesproken. Het is fijn dat zij straks kunnen doorstromen naar hun eigen droomwoning op deze prachtige plek in het dorp.”

verloting Boerbrink. Foto: Marcel de Jong

Zelf een woning bouwen

Het gebied is gedeeltelijk in eigendom van de gemeente en van Hunebouw. Hunebouw was al gestart met de verkoop van 17 woningen op eigen grondgebied. Nu zijn de gemeentelijke percelen ook verloot. De gemeente heeft ervoor gekozen om de kavels direct te verkopen aan toekomstige bewoners zodat zij hun eigen woning kunnen laten bouwen.

verloting Boerbrink. Foto: Marcel de Jong
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio