18.3 C
De Bilt

Kids Zomervermaak binnenstad Assen barst weer los!

Zaterdag 8 juli barst het Kids Zomervermaak programma van binnenstadsorganisatie Vaart in Assen weer los. Assen is een echte familiestad en in de binnenstad is dan ook jaar rond deze tijd hét kinderfestival van Drenthe: het Kids Zomervermaak! Acht weken lang staan vijf pleinen vol met leuke activiteiten voor het hele gezin. Van groot tot klein en voor jong en oud.

Op vijf pleinen worden er iedere woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur gratis activiteiten aangeboden. Dit betreft het Ceresplein (Creatiefplein), Koopmansplein (Spelplein), Pomppleintje (Bouwplein), de Brink (Klauterplein) en de Markt (Muziekplein). Het programma op de Markt is iedere zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en biedt gezellige muziek voor de bezoekers van de terrassen.

Elke dag heeft een eigen thema met een uniek programma. Zo is er een Voetbaldag, Schuimpartydag, Speldag, Lasergamedag, Animatiedag en veel meer. In de stad staan dan activiteiten zoals springkussens en spelletjes variërend tot muziek- en knutselworkshops. De topdagen waar iedereen bij wil zijn, zijn het Mega Springkussen Festival op 12 augustus en de zomerafsluiter op 2 september met Bartjes Verjaardag.

Bartjes verjaardag hoort bij zomervermaak in Drenthe natuurlijk
Bartjes verjaardag hoort bij zomervermaak in Drenthe natuurlijk – Foto: Vaart in Assen

Kids Zomervermaak

Evenementencoördinator Nick Steenge van Vaart in Assen over het Kids Zomervermaak: “In 2020 ten tijde van corona zijn we gestart met een zomerprogrammering. Drenthe zit in de zomers vol met bezoekers, deze willen we graag een fijne beleving in Assen aanbieden. Er was in de zomers eigenlijk niets te doen in onze binnenstad. Nu gaan we ons vierde jaar in en wordt de programmering steeds breder en beter. De campings vragen ons tegenwoordig of we ook weer een zomerprogramma hebben, dat is leuk voor hun gasten”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio