20 C
De Bilt

Kinderen De Wegwijzer onthullen eigen verkeersbord

Wat een stralende dag voor een feestelijke onthulling! Maandag 13 mei onthulden kinderen van Kindcentrum de Wegwijzer in Westerbork het door henzelf ontworpen verkeersbord. Dit gebeurde onder het toeziend oog van wethouder Schipper, een afvaardiging van de gemeenteraad en de gemeente Midden-Drenthe. Ook de nieuwe fietsersoversteek met haaientanden werd onthuld, die de verkeerssituatie rondom de school veiliger moet maken. 

Aanleiding aanpassingen bij De Wegwijzer

De aanpassingen zijn het resultaat van de pilot verkeersveilige schoolomgeving, een initiatief van de gemeenteraad Midden-Drenthe. Nynke de Vries, raadsadviseur: “Deze pilot liep vanuit de werkgroep Democrazy, en komt nu tot een afronding. De werkgroep Democrazy ging eind 2018 van start. De gemeenteraad heeft in dat jaar de wens uitgesproken om meer aan participatie te gaan doen. Dat betekent samen met onze inwoners werken aan onze gemeente.”

Eigengemaakte verkeersbord door leerlingen van De Wegwijzer in Westerbork
Eigengemaakte verkeersbord door leerlingen van De Wegwijzer in Westerbork – Foto: gemeente Midden-Drenthe

Meerdere scholen al verkeersveiliger gemaakt

Patricia Lauffer, raadslid, vult aan: “Met de school in Drijber hebben we in 2022 een feestelijk moment gehad met de oplevering van de 30 km zone bij hun school. Zij waren de winnaar van de pilot. Ze zijn erg blij met de aanpassing. Voor de twee andere deelnemende scholen hebben we gekeken naar wat we nog voor hen kunnen betekenen.

Voor De Eshorst in Beilen is een veilige oversteek bij de Esweg een groot probleem, net als het veilig halen en brengen. Dit wordt onderdeel van de opknapbeurt van de Esweg. Voor De Wegwijzer in Westerbork hebben we samen met de school een veiligere fietsersoversteek gerealiseerd, die dus vanochtend onthuld is”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio