16.6 C
De Bilt

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 & 7 april in regio Emmen

Erica – Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april en zondag 7 april en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer.

Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 7 april van 10.00 tot 16.00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Kom bij zes verschillende bedrijven binnen kijken en ontdek hoe door samenwerking de glastuinbouw steeds duurzamer wordt. Tijdens Kom in de Kas kun je meedoen met verschillende lezingen en activiteiten. Ga op zoek naar het nieuwe voedsel verhaal. Waar ecologie en technologie samen komen.

Wist je dat…?

Wist je dat er in de kas ook gezocht wordt naar dat biologisch evenwicht? Bezoek het evenement: “Kasje, plantje, beestje” en leer alles over biodiversiteit in en om de kas en leer hoe jij zelf kleine stapjes kunt zetten in het vergroten van de biodiversiteit in en om je huis.

Op zaterdag 6 april van 10:45 tot 11:45 gaan Karsten en Joris van Stop the Food Fight , bekend van de film Paved Paradise en de podcast ‘Eten is weten’ de dialoog met jou aan. Kom kijken, luisteren en meedenken over het voedselsysteem van de toekomst. Zondag 7 april laten verschillende kerken zien wat de kracht van samenwerking is tijdens kerk in de kas. Om 10:00 begint de gezamenlijke dienst aan de Beekweg 40 in Erica.

Hoe voelt een Aubergine?
Hoe voelt een Aubergine? – Foto: @ Rolf van Koppen Fotografie

Activiteiten

Met activiteiten voor jong en oud en boeiende kijkjes achter de schermen is het de moeite waard om op een van deze bijzondere dagen naar Kom in de Kas te gaan! Een unieke ervaring die je niet wil missen.

Er is een speurtocht voor kinderen door de kas die leidt naar de leukste activiteiten en de lekkerste groente, speeddaten met groenten. Maak een eigen luizenmuts en zorg voor meer beestjes in de tuin.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio rond het dorpje Erica nemen zes bedrijven deel rond het dorp Erica. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 en zondag 7 april van 11.00 tot 16.00 uur.

Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven of op het erf van de bedrijven die niet mee doen. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio