13.2 C
De Bilt

Aanpak kruispunt Andrej Sacharovweg – Stoepveldsingel Assen

Assen – In de wijk Marsdijk wordt de kruising Andrej Sacharovweg – Stoepveldsingel veiliger gemaakt. Gemeente Assen laat het werk vanaf maandag 24 augustus uitvoeren. Er komen vluchtheuvels, zodat fietsers en voetgangers veiliger kunnen oversteken.

Snelheid op Andrej Sacharovweg minderen

De vluchtheuvels zorgen er bovendien voor, dat de snelheid van het verkeer op de Andrej Sacharovweg beperkt wordt. De maatregel is een van de eerste projecten om de fietsroutes in Assen veiliger en comfortabeler te maken. Omwonenden hebben een brief over de werkzaamheden ontvangen.

kruising stoepveldsingel
Impressie aangepaste kruising – Afbeelding: © gemeente Assen

Oversteek fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers vinden de oversteek bij de Stoepveldsingel en Overstoep onveilig. Het autoverkeer op de Andrej Sacharovweg is drukker geworden en rijdt soms harder dan is toegestaan. Met de aanleg van de vluchtheuvels kunnen voetgangers en fietsers in twee fasen oversteken. Ook de in- en uitstappers bij de bushalte hebben daar belang bij. De oversteek wordt daardoor veiliger en makkelijker. En het autoverkeer kan door de “slinger in de weg” minder hard rijden.

Bushalte gehandhaafd

De rijbaan wordt in oostelijke richting met 3 m verbreed; daar is de meeste ruimte. De bushalte blijft dicht bij de kruising gehandhaafd. Bij de halte wordt een fietsenstalling aangelegd. Bij de enquête fietsverkeer die in het voorjaar is gehouden onder het stadspanel, is deze kruising als een van de knelpunten genoemd. Gemeente Assen en Provincie Drenthe financieren het werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio