17.2 C
De Bilt

LED-OP: testfase begint voor veilige oversteek in Assen

De gemeente Assen doet samen met BAM Infra onderzoek naar het veiliger maken van fiets- en voetgangersoversteken. LED-OP is dinsdag 27 februari de testfase in gegaan. De komende weken test BAM of het systeem goed fietsers, voetgangers en automobilisten herkent. Wanneer de testen succesvol zijn, wordt het officieel in gebruik genomen.

U hebt het misschien al gezien. De afgelopen dagen is LED-OP geïnstalleerd op het Stationsplein door BAM Infra. BAM gaat samen met de gemeente de eerste weken beoordelen of alles goed en betrouwbaar werkt. Ook moet de detectie van de voetgangers en fietsers goed worden afgesteld.

LED-OP

De techniek laat automobilisten door oplichtende haaientanden weten dat er voetgangers of fietsers oversteken. De gemeente verwacht dat de techniek oversteken veiliger maakt en ongelukken in de toekomst voorkomt.

Na het testen verwachten BAM en de gemeente Assen het systeem bij het Stationsplein officieel te kunnen openen. Fietsers en voetgangers krijgen die dag een leuk presentje uitgedeeld. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio