7.2 C
De Bilt

Leerlingen Dr. Nassaucollege aan de slag met zwerfafval

Assen/Gieten – Maar liefst 60 brugklassers van het Dr. Nassaucollege hebben op dinsdag 14 januari jl. samen met de gemeente Midden-Drenthe een opruimactie voor zwerfafval georganiseerd in de omgeving van de school. Het startsein van de actie werd gegeven door wethouder Erjen Derks. De actie leverde een mooie schone leefomgeving op.

Zwerfafval

Wethouder Erjen Derks: ‘We willen graag dat iedereen in een schone leefomgeving kan wonen, recreëren en werken. Daar past zwerfafval niet bij.  Om dit te bereiken hebben we als gemeente een plan gemaakt. Hierin staat hoe we het zwerfafval met elkaar kunnen terugdringen. Hoe mooi is de opruimactie bij het Dr. Nassaucollege die de school samen met de gemeente heeft opgepakt. Goed om te zien dat de leerlingen op een enthousiaste manier aan de slag zijn gegaan met het opruimen van het zwerfafval. Zo zorgen we met elkaar voor een schone leefomgeving’.

Dr. Nassaucollege

Docent Pascal van der Aa van het Dr. : ‘Ik ben supertrots op onze leerlingen. Samen hebben ze keihard gewerkt om de omgeving van de school vrij van zwerfafval te maken. Als school vinden we het belangrijk om de leerlingen te betrekken bij de omgeving. Deze opruimactie draagt hieraan bij maar ook aan een stukje bewustwording van duurzaamheid en circulariteit’.

Actie

Flesjes, blikjes, snoepwikkels, chipszakken. Allerlei soorten zwerfafval lag rondom de school. Reden voor de school om deze omgeving vrij van zwerfafval te maken. De leerlingen verzamelden alle afval met  afvalgrijpers, handschoenen en zakken die de gemeente beschikbaar heeft gesteld. De actie leverde een mooie schone leefomgeving rondom de school op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio