7.5 C
De Bilt

Lever je wapens in! En maak Assen een stuk veiliger

Op 11 en 12 december 2023 organiseert de gemeente Assen samen met politie en Vaart Welzijn een inleveractie voor steek-, slag- en stootwapens. Tijdens de inleverdagen kunnen ze zonder straf ingeleverd worden bij het politiebureau aan de Weiersstraat in Assen. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun wapen in te leveren.

Niet thuis in onze samenleving

Wapenbezit neemt vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe. In het centrum van Assen is in juni 2023 een messenverbod ingesteld en onlangs is het centrum aangewezen als Veiligheidsrisicogebied. De inleveractie is een aanvullende actie hierop. Burgemeester Out: “Veel jongeren staan onvoldoende stil bij de gevolgen van hun gedrag. Ze denken dat het stoer is een wapen te dragen. Of dat ze een wapen nodig hebben om zich te verdedigen als ze aangevallen worden. Maar wapens bieden een schijnveiligheid. Met een wapen op zak ga je bijvoorbeeld minder snel een ruzie uit de weg. Ze horen niet thuis in onze samenleving. Via de inleveractie maken we bovendien onze stad weer een stukje veiliger.”

Steek-, slag- en stootwapens

De inleveractie richt zich primair op steek-, slag en stootwapens. Deze kunnen ingeleverd worden bij het politiebureau aan de Weiersstraat 83 in Assen. Het inleveren van een wapen is tijdens de inleveractie straffeloos en anoniem. Voor het inleveren van vuurwapens, munitie, explosieven of nepvuurwapens gelden andere regels. Inleveren kan alleen op afspraak. Bel hiervoor met 0900 – 8844. Naast het inleveren van een steek-, slag- en stootwapen wordt de jongeren een mogelijkheid geboden om in gesprek te gaan met een jongerenwerker over zijn beweegredenen achter het inleveren van het steek, slag- en of stootwapen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio