7.5 C
De Bilt

Locatie nieuwbouw school Eext bepaald

Gieten – Afgelopen jaar is besloten dat nieuwbouw de beste optie is voor het gebouw van De Prins Willem Alexanderschool (basisschool) in Eext. Na gesprekken met omwonenden, de school en andere betrokkenen zijn er drie locatiemogelijkheden op tafel gekomen. Eén variant bij de voetbalvelden in het dorp en twee varianten op de huidige locatie aan ’t Witzand in Eext.

Het college van burgemeester en wethouders heeft gekozen voor de variant waarbij nieuwbouw plaatsvindt, gedeeltelijk op dezelfde plek als waar de huidige school staat. Na analyse van de drie varianten stijgt deze variant er volgens het college bovenuit, ook gezien de verkeersveiligheid die op deze manier het beste wordt geborgd.

Planning nieuwbouw

Op dinsdag 27 september heeft het college van burgemeester en wethouders variant 1 als locatie aangewezen voor de nieuwbouw. Diezelfde avond zijn de omwonenden, belanghebbenden en raadsleden hierover geïnformeerd. De gemeenteraad wordt gevraagd een ton aan voorbereidingskosten te reserveren voor 2023. In 2023 wordt gestart met de architectenselectie en aanbestedingsprocedure. Naar verwachting kan de nieuwe school in 2025 haar deuren openen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio