14.9 C
De Bilt

Meer inwoners gemeente Tynaarlo komen in aanmerking voor energietoeslag

De gemeente Tynaarlo verhoogt de inkomensgrens voor de aanvraag van energietoeslag naar 130% van de bijstandsnorm. Dit betekent dat een grotere groep inwoners nu gebruik kan maken van deze steunmaatregel. Zij komen in aanmerking voor de eenmalige toeslag van € 1.300,-. De gemeente maakt zich zorgen over de maatschappelijke effecten van de hoog oplopende kosten voor energie en wil op deze manier meer inwoners financieel tegemoet komen.

Werkplein Drentsche Aa voor Tynaarlo

Werkplein Drentsche Aa (WPDA) keert de eenmalige energietoeslag uit. Inwoners kunnen tussen 5 december en 31 december 2022 via www.wpda.nl een aanvraag indienen. Als er vragen zijn over de toeslag dan kunnen inwoners op werkdagen telefonisch contact opnemen met WPDA via 0592 391 600.

Eerste Hulp bij Geldzaken

Door de hoog oplopende energiekosten en de inflatie komen steeds meer mensen in financiële moeilijkheden. Daarom is het bestaande loket ‘Eerste Hulp bij Geldzaken’ (EHBG) onlangs uitgebreid. Op deze website staan alle financiële regelingen, toeslagen en praktische tips om meer grip te krijgen op geldzaken. Ook kunnen inwoners direct contact opnemen voor hulp. Het loket is te vinden op tynaarlo.nl/ehbg

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio