15.7 C
De Bilt

Mevrouw Arends-Parinussa krijgt Koninklijke onderscheiding

Assen Mevrouw A. (Augustien) Arends-Parinussa uit Assen is vanmiddag tijdens een bijeenkomst van de Stichting Ine Ma Ate Hena in het Duurzaamheidscentrum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Marco Out. De bijbehorende versierselen werden opgespeld door haar dochter Loes Talaksuru

Ine Ma Ate Hena werd 35 jaar geleden door mevrouw Arends-Parinussa opgericht om uiteenlopende projecten te realiseren op de Molukken. Daarbij richt zij bijvoorbeeld het vizier op het aanleggen van watervoorzieningen, het beschikbaar stellen van medicijnen en hulpmiddelen zoals rollators en krukken en de bouw en het herstel van kerken. En ook toen er op de Molukken acute behoefte bestond aan hulp in de vorm van kleding en voedsel, kwam de stichting in actie. Om de projecten uit te voeren wordt er door Ine Ma Ate Hena lokaal ingekocht. Mevrouw Arends-Parinussa vliegt vervolgens naar de Molukken om er persoonlijk op toe te zien dat het geld ook goed wordt besteed.

Mevrouw Arends-Parinussa geniet in Assen ook bekendheid als dé toiletjuffrouw van de V & D en tegenwoordig de Hema. Deze functie vervult zij al jarenlang. De bijdragen van de toiletbezoekers komen ten goede aan de activiteiten van de stichting op de Molukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio