2.8 C
De Bilt

Mogelijk energiehub en zandwinning aan de Oshaarseweg in Koekange

Aan de Oshaarseweg bij Koekange zou een energiehub kunen komen. Hier stond een installatie van de NAM. Hiermee werd stikstof in de bodem geïnjecteerd om zo het laatste beetje gas te kunnen winnen. Deze NAM-locatie, “de Wijk 20”, wordt niet meer gebruikt en is ontmanteld. Wat nog rest, is de ondergrondse infrastructuur: er ligt nog een stroomkabel met hoge capaciteit in de grond. Gemeente De Wolden ziet in dit terrein een mogelijke “energiehub”: een plek waar meerdere partijen gezamenlijk kunnen werken aan het opwekken, opslaan en transporteren van energie.

Plan van aanpak energiehub

Omdat de naastgelegen zandwinningslocatie een nieuwe plaats zoekt om te kunnen uitbreiden, kiest gemeente De Wolden ervoor om een gebiedsontwikkeling op te starten voor het hele gebied. Alle betrokken partijen denken en praten mee. In de stuurgroep, projectgroep en werkgroepen hebben zowel de bewoners zitting als de professionals en bestuurders. Er zijn, samen met de bewoners, drie inspraakavonden georganiseerd. Zo is een plan van aanpak tot stand gekomen dat de goedkeuring van zowel de bewoners als de professionals kon wegdragen. Dit plan van aanpak is nu ook door het college van B&W van De Wolden goedgekeurd.

Wat gaat er nu gebeuren

Voor zowel de uitbreiding van de zandwinning als de ontwikkeling van de energiehub worden haalbaarheidsonderzoeken in gang gezet. Deze worden in samenspraak met de bewoners opgepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio