27.9 C
De Bilt

Muzikale wereldkampioen Mercurius feestelijk ontvangen op stadshuis in Assen

De Mercurius Marching en Showband uit Assen is sinds eind juli wereldkampioen. Om dat te vieren, zal de band op dinsdagavond 30 augustus feestelijk ontvangen worden bij het Stadhuis in Assen. Geheel in stijl zal Mercurius spelend naar het stadhuis marcheren. Op het grasveld aan de Doevenkamp, achter het stadhuis, zal burgemeester Out de bandleden toespreken. Uiteraard zal Mercurius ook daar muzikaal van zich laten horen.

Mercurius op Wereld Muziek Concours

In het weekend van 23 en 24 juli deed Mercurius in de First Division klasse mee aan het WMC (Wereld Muziek Concours) in Kerkrade. Op het onderdeel Marching, waarbij op zelfgekozen marsmuziek een parcours moet worden afgelegd, werd de band uit Assen wereldkampioen.

Music at the Proms scoort goud

Met hun show ‘Music at the Proms’, een medley van zeer herkenbare melodieën, scoorden ze nog meer punten dan bij de mars. Dit was goed voor goud met onderscheiding, maar het leverde op het onderdeel show uiteindelijk een tweede plaats op.

De Mercurius Marching en Showband bestaat sinds 2003 en is binnen en buiten Assen een graag geziene gast bij het opluisteren van bijvoorbeeld intochten. De band treedt op tijdens taptoes en streetparades in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In 2019 werd de band Nederlands Kampioen in de Starklasse. Daarmee promoveerde de band naar de First Division. Onder leiding van dirigent Simon Visser is in de afgelopen jaren toegewerkt naar de succesvolle deelname aan het WMC.

Het buitengedeelte van de ontvangst begint dinsdagavond om 20.00 uur en is voor een ieder vrij toegankelijk. Na het muzikale optreden is er in het stadhuis een besloten informele bijeenkomst voor de bandleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio