15.1 C
De Bilt

Negen weken kids zomerfestival in Asser binnenstad

Afgelopen zaterdag is het kids zomerfestival in de binnenstad van Assen van start gegaan. Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen organiseert een zomer lang op iedere woensdag en zaterdag gratis activiteiten voor kinderen. Hiervoor zijn vijf thema pleinen in de binnenstad gecreëerd: Het Koopmansplein wordt omgedoopt tot spellenplein, het Ceresplein krijgt als thema klim- en klauterplein, de Brink wordt het creatieve plein en het Pomppleintje het bouwplein. De Gouveneurstuin wordt, in samenwerking met de culturele partners in de stad, een echte kids cultuurtuin.

Highlights

Programma highlights zijn de voorstellingen ‘Theaterman met het Stenen Hart’ van Garage TDI en de ‘kinderliedjesshow’ van Martijje. Speel daarnaast lekker een potje FIFA en Fortnite op groot scherm op het Koopmansplein en ontmoet de Disney-figuren op het Ceresplein. Nieuw dit jaar is de intensieve samenwerking met Mercurius en Triade in het programma. Zo is bijvoorbeeld het Mega Spring Fest van Mercurius, waarbij de binnenstad wordt omgetoverd tot een springkussen walhalla, nu volledig onderdeel van het zomerfestival geworden.

Ook Bartjes Verjaardag is als gezamenlijke productie vast onderdeel van de programmering geworden waarmee het festival op zaterdag 3 september wordt afgesloten. Dan is er naast Bartje zelf onder andere straattheater, een kinderboerderij en een ambachtenmarkt in de binnenstad.

Zomerfestival

Binnenstadsregisseur Kjeld Vosjan over het kids zomerfestival: “Volgens mij zetten we iets unieks neer. Ik ken geen andere stad die zo’n lang en intensief zomeraanbod heeft. Twee jaar geleden zijn we hier, vanwege Corona, mee gestart. Door bundeling en samenwerking met tal van partners hebben we nu een compleet programma en een kids zomerfestival op iedere woensdag en zaterdag van negen weken!

Bezoekers die verblijven in en rondom Assen in de vakantieparken bieden we hiermee een heel mooi programma met de binnenstad als prachtig decor. En ook de gratis pendelbus op de woensdag rijdt weer van en naar de vakantieparken in de regio.”

Vaart in Assen

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen organiseert het zomerfestival samen met Fun & Feestverhuur Assen en dankt de sponsoren Ondernemersfonds Assen, gemeente Assen, winkelcentra Triade en Mercurius en MKB Retail Assen.

Het volledige programma van het kids zomerfestival 2022 is de vinden op https://ditisassen.nl/nieuws/kids-zomervermaak-assen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio