2.8 C
De Bilt

Locatie nieuwbouw school Eexterveen bepaald

Gieten – Afgelopen maart besloot de gemeenteraad dat nieuwbouw de beste optie is voor het 65-jaar oude gebouw van basisschool De Kameleon in Eexterveen. Na gesprekken met omwonenden, de school en andere betrokkenen zijn er zes locatiemogelijkheden op tafel gekomen. Het nieuwe schoolgebouw staat gepland op het sportveld achter het huidige gebouw. Na analyse van de zes varianten is er ééntje die er op bijna alle vlakken bovenuit stijgt, namelijk variant 1.

Planning nieuwbouw school

Op dinsdag 26 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders variant 1 als locatie aangewezen voor de nieuwbouw. Daarna zijn de omwonenden, belanghebbenden en raadsleden hierover geïnformeerd. Architectenbureau Team 4 Architecten uit Groningen heeft reeds de opdracht gegund gekregen. Binnenkort wordt een vervolg gemaakt met de wijziging van het bestemmingsplan.

Selectieprocedure aannemer in 2022

In 2022 begint de selectieprocedure voor een aannemer waarna een aannemer de opdracht krijgt. De gemeente heeft uitgebreid te tijd genomen voor het ‘beginproces’ en hoopt daarom dat het bestemmingsplan op draagvlak kan rekenen waardoor er een voorspoedige bouw kan plaatsvinden. Voor de herontwikkeling/herbestemming van het oude gebouw worden begin 2022 omwonenden en belanghebbenden uitgenodigd om mee te denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio