7.7 C
De Bilt

Nieuwe bomen Aristoteleslaan in Assen geplant door wethouder Karin van Werven

Wethouder Karin van Werven hielp maandag bij het planten van 9 bomen aan de Aristoteleslaan in Assen. Het planten van deze bomen is onderdeel van het vergroenen van de gemeente Huizen. Tot februari 2024 worden, verspreid over Huizen, in totaal 120 bomen geplant.

Initiatief inwoner Aristoteleslaan

De boomplant op de Aristoteleslaan vond plaats na een initiatief van een inwoner die de buurt heeft geënthousiasmeerd om de versteende locatie te vergroenen. Hiervoor is door de gemeente Assen een ontwerp gemaakt, waarbij 250 vierkante meter ‘steen’ is omgevormd naar een plek met groen ingerichte plantvakken. Buurtbewoners konden uit een selectie van 3 geschikte boomsoorten een boomtype kiezen. Deze bomen zijn maandag als afronding van de plantvakken aangeplant.

Onderhoud

Naast het planten van bomen wordt de komende maanden ook onderhoud aan bomen gepleegd. Zo worden onder andere bomen in de wijk Huizermaat gesnoeid. Medio februari zullen circa 35 zieke of dode bomen worden verwijderd. Later worden de boomstronken verwijderd en waar mogelijk de boomruimte vergroot. Zo ontstaat groeiruimte voor de nieuwe bomen, die in de daarop volgende winterperiode worden geplant.

Bomenbeleidsplan

De werkzaamheden komen voort uit een bomeninventarisatie, waarbij een boominspecteur de bomen beoordeelt op hun gezondheid. Bomen zijn belangrijk voor de leefomgeving van inwoners van Huizen. Daarom wordt ingezet op planmatig beheer en onderhoud van het Huizer bomenbestand. Hiervoor wordt een bomenbeleidsplan opgesteld dat in het eerste kwartaal van 2024 aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd. Het bomenbeleidsplan benadrukt het belang van bomen in onze gemeente en heeft als doel het verbeteren en waar mogelijk het vergroten van het bomenbestand in Huizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio