1.5 C
De Bilt

Oktober Kindermaand: Burgemeesters geven startsein

De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten geven op woensdag 13 september het startsein voor Oktober Kindermaand. Iedere burgemeester doet dat op een school in zijn of haar gemeente. Oktober Kindermaand is een maand vol gratis culturele activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Gratis voorstellingen in theaters, workshops in musea en speurtochten door molens en de natuur. Doel van Oktober Kindermaand is kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur in Drenthe. De activiteiten vinden plaats op zaterdag en zondag.


Deelnemen aan creatieve activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De burgemeesters vertellen de kinderen hoe fijn het is om muziek te maken, toneel te spelen of een schilderij te maken. Tijdens het bezoek aan de school spelen ze met de leerlingen het spel ‘Cultureel de streep over’. De leerling die het spel wint wordt op de foto vereeuwigd met de burgemeester en ontvangt het eerste programmaboekje.

Na het startsein van de burgemeester kunnen kinderen en ouders een plekje reserveren voor de activiteiten.

Zo’n 90 culturele instellingen hebben dit jaar extra activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Er zijn kookworkshops in een aantal bibliotheken. Kinderen mogen een rijgkaars maken bij kaarsenmakerij Het tweede lichtje in Ruinerwold en het Dierentehuis in Beilen is speciaal geopend voor de workshop ‘Schilder een asieldier’.

Oktober kindermaand

Alle activiteiten staan in een programmaboekje dat op de scholen wordt uitgereikt. Het boekje is ook verkrijgbaar bij de Tourist Informatiepunten en in gemeentehuizen. De activiteiten zijn ook te vinden op www.kindermaand.nl.

Oktober Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio