13.3 C
De Bilt

Onderzoek naar herinrichting Noord-Zuid route Beilen levert veel reacties op

Beilen – De gemeente Midden-Drenthe heeft in het najaar van 2020 een onderzoek gedaan naar de herinrichting van de Noord-Zuid route dwars door Beilen. Dit leverde veel reacties op die gebruikt kunnen worden om in de toekomst dit gebied te verbeteren.

Onderzoek

Wethouder Jan Schipper: ‘We vinden het als college belangrijk om gebruikers, de aanwonenden van deze route te betrekken bij nieuwe plannen. Maar liefst 990 mensen hebben gehoor gegeven aan onze oproep om hun mening te geven over de Noord-Zuid route. Hier zijn we heel blij mee’.

Resultaten

Uit het onderzoek kwam onder meer naar voren dat 50% van de gebruikers de route gebruikt met een recreatief doel. Denk daarbij aan fietsen en wandelen. Daarnaast vindt 66% het veilig en snel oversteken belangrijker dan het snel doorrijden. Wethouder Jan Schipper: ‘Het aandeel fietsers en voetgangers was groter dan wij van tevoren hadden gedacht. Hier moeten we zeker rekening mee houden bij de herinrichting’.

Cadeaubonnen

Onder de respondenten werden een aantal cadeaubonnen verloot. Mevrouw Douma uit Beilen en mevrouw Boschman uit Beilen zijn de winnaars van de cadeaubonnen. Wethouder Jan Schipper overhandigde maandag 30 november de bonnen.

Aan de slag

Met de uitkomsten van de reacties gaat de gemeente aan de slag om eerste ideeën en ontwerpen te maken voor een herinrichting van de Noord-Zuid route (de Esweg en gedeeltes van de Linthorst Homanweg en de Asserweg) in Beilen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio