15.6 C
De Bilt

Ooststellingwerver vrijwilligers krijgen bloemen en geldprijs

De gemeente Ooststellingwerf zette vrijdag 11 maart haar vrijwilligers in het zonnetje. Inwoners konden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties nomineren voor een blijk van waardering. Maar liefst 149 vrijwilligers werden genomineerd. Zij kregen vrijdag een bos bloemen met waardebon en een persoonlijke kaart van wethouder Esther Verhagen thuisbezorgd.

Veel actieve vrijwilligers

Er zijn veel vrijwilligers actief in de gemeente. “De inzet en het eindeloze enthousiasme van iedereen die in hun vrije tijd de wereld mooier maakt, is enorm belangrijk. En dit jaar meer dan ooit tevoren. Vrijwilliger zijn doe je niet alleen voor jezelf, maar juist voor elkaar. En dat zie je terug in het aantal nominaties. Het werk dat de vrijwilligers verzetten, wordt enorm gewaardeerd”, aldus wethouder Esther Verhagen.

Drie prijswinnaars

Totaal werden er dertien organisaties genomineerd voor een geldprijs. Vrijdagavond maakte de jury de drie prijswinnaars bekend. Dit jaar zaten raadslid Jelke Nijboer, Ale Kort van personenvervoer Kort en jongerenwerker Mariska Dedert in de jury. Burgemeester Korthuis overhandigde de winnaars een bloemetje en de cheques.

Alzheimer Café Ooststellingwerf

Alzheimer Café Ooststellingwerf won de eerste prijs: een cheque ter waarde van € 2000,-. De organisatie biedt hulp en advies voor mensen met dementie en hun naasten. Ze bieden een luisterend oor en organiseren bijeenkomsten waarin mensen met elkaar in gesprek kunnen. De jury vindt dan ook het Alzheimer Café en vooral de mensen daarachter van grote betekenis.

Stichting Dorpskamer Appelscha

Stichting Dorpskamer Appelscha kreeg de tweede prijs en won een cheque ter waarde van € 1500,-. Mede verdiend voor hun enthousiasme en het niet opgeven, ook als het even moeilijk wordt. Het is van de inwoners van Appelscha, maar ook zeker voor de inwoners Appelscha.

Jongeren Organisatie Haulerwijk

Jongeren Organisatie Haulerwijk won de derde prijs: een cheque van € 1000,-. Zij organiseren niet alleen activiteiten voor jongeren, ook zijn er projecten waarbij jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en sterker in hun schoenen worden gezet. JOH verbindt jongeren niet alleen met elkaar, maar ook met de buurt.

Anders dan voorgaande jaren

De gemeente Ooststellingwerf organiseert elk jaar een moment waarop vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. Door het coronavirus kon dit een paar jaar niet feestelijk gevierd worden op het gemeentehuis. Dit jaar konden we de organisaties toch fysiek hun gewonnen cheque overhandigen. De gemeente hoopt in de toekomst weer alle vrijwilligers op het gemeentehuis te mogen ontvangen om ze persoonlijk te bedanken voor hun inzet. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio