13.1 C
De Bilt

Tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen

Assen – Aan de Havenkade wordt vandaag begonnen met de inrichting van een tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen. De opvanglocatie is nodig omdat de gemeente  door de corona maatregelen in de bestaande nachtopvang minder dak- en thuislozen kan opvangen dan anders.

Opvanglocatie voor voldoende slaapplekken

Wethouder Harmke Vlieg: “We willen met deze tijdelijke voorziening  voorkomen dat er onvoldoende slaapplekken beschikbaar zijn voor een kwetsbare groep mensen. Voor ons weegt zwaar dat wij niet willen dat mensen in dit jaargetijde op straat moeten slapen. Daarnaast zijn wij wettelijk verplicht om tijdens een lockdown onderdak te bieden aan dak- en thuislozen. Ook moet er ten tijde van een winterregeling (bij lage temperaturen) voldoende capaciteit zijn om een slaapplek te kunnen bieden.”

Minimaal tot einde lockdown

De tijdelijke opvanglocatie wordt eerst tot het einde van de huidige lockdown in gebruik genomen. Vervolgens wordt bekeken of de opvang langer nodig is. Om er voor te zorgen dat de opvang goed verloopt en om mogelijke overlast te voorkomen, is er in de avonduren extra toezicht.

Gehoor geven aan oproep Blokhuis

Met de inrichting van een tijdelijke locatie geeft de gemeente ook gehoor aan een oproep van  staatssecretaris Paul Blokhuis van het ministerie van VWS. Hij deed eerder een klemmend beroep op gemeenten om juist tijdens de corona crisis dak- en thuislozen niet in de kou te laten staan. Wethouder Vlieg: “Wij steunen zijn oproep.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio