6.6 C
De Bilt

Orange the World 2022: ook Gemeente Midden-Drenthe doet mee

De gemeente Midden-Drenthe is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarom sluiten we ons aan bij de internationale campagne Orange the World. Vanaf 28 november wappert de Orange the World vlag op het gemeentehuis en bij de middelbare school Volta in Beilen. En bij Oons Huus in Smilde.

Wethouders Dennis Bouwman en Jan Schipper hesen op 28 november samen met jongeren bij het gemeentehuis in Beilen de vlag. Dennis Bouwman: “Het college en de gemeenteraad ondersteunen de campagne Orange the World van harte. Niet iedereen realiseert zich dat geweld tegen vrouwen en meisjes nog steeds veel voorkomt. Daarom is het belangrijk om hiertegen in actie komen. We moeten het taboe op melden wegnemen, door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken. En we moeten ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes goed weten waar ze zich kunnen melden.”

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’.

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

Dit jaar staat in het teken van preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Wethouder Jan Schipper: “Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag.”

Ik ben #medestander. Jij ook?

Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op www.orangetheworld.nl . Hiermee geef je aan dat jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. Mensen die medestander zijn krijgen een speciale nieuwsbrief met praktische tips over wat je kunt doen in je dagelijks leven om geweld en intimidatie tegen vrouwen te helpen voorkomen en stoppen.

Behoefte aan advies of een luisterend oor?

  • Bel of chat met Veilig Thuis Drenthe. Dit is gratis en je hoeft niet je naam te noemen als je dat niet wilt. Bel ons via 0800 2000 (24 uur per dag bereikbaar) of chat via www.veiligthuisdrenthe.nl. Chatten kan op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur.
  • Het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe helpt jou als je een ongewenste seksuele ervaring hebt meegemaakt. Ze zijn 24/7 bereikbaar via 0800-0188. Chatten kan via chatmetcsg.nl.
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio