16.3 C
De Bilt

Oude eiken wegvak Rolde – Anderen blijven behouden

Gieten – De afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar het verbeteren van het wegvak RoldeAnderen (Gieterstraat/Nijend). Door een innovatieve techniek wordt ervoor gezorgd dat het wegvak wordt verbeterd, is de hoofdconclusie uit het visiedocument dat het college heeft vastgesteld. Hierbij blijven de ruim 300 eiken langs deze weg behouden. Dit laatste was een groot zorgpunt van de gemeenteraad.

Duurzaam behoud aanwezige bomen langs wegvak

‘We zijn als college blij de gemeenteraad te kunnen melden dat er een innovatieve manier gevonden is om de hobbelige weg tussen Rolde en Anderen aan te pakken. Door middel van deze techniek wordt de onderlaag gestabiliseerd en zo kunnen de bomen langs deze weg behouden blijven. Op andere plekken in Nederland is deze techniek al eerder met succes toegepast, we gaan ervan uit dat het voor dit wegvak ook een goede oplossing is voor de lange termijn.

Wij willen als gemeente graag een goed onderhouden wegennet waarbij onze inwoners en bezoekers veilig en comfortabel gebruik kunnen maken van wegen, fietspaden en voetpadenDit geldt ook voor de weg Rolde – Anderen waarbij we insteken op het duurzame behoud van de aanwezige bomen’, zegt wethouder Ivo Berghuis.

Informatiesessie raad

Op 8 december wordt de gemeenteraad bijgepraat over het onderzoek en het visiedocument over het wegvak Rolde – Anderen. Deze informatiesessie is bij te wonen in de raadzaal en live te volgen via www.aaenhunze.nl/ris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio