-2.1 C
De Bilt

PIT-actie stuit op namaakartikelen in Someren-Eind

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft woensdag 10 augustus 2022 een woning in Someren-Eind bezocht na het ontvangen van meerdere meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. Tijdens dit bezoek werden een hoeveelheid namaakartikelen van een bekend sportmerk gevonden die vanuit die locatie verkocht werden. Dit is strafbaar en in strijd met het bestemmingsplan.

Strafbaar

Het verkopen van namaakartikelen is strafbaar; producten worden beschermd door het merkenrecht. Hierdoor is het strafbaar als artikelen worden nagemaakt en verkocht. Wanneer deze namaakartikelen worden verkocht vanuit een woning is het ook in strijd met het bestemmingsplan. Er is namelijk een vergunning detailhandel nodig voor het verkopen van goederen zoals kleding.

Namaakartikelen van sportmerk in beslaggenomen

Tijdens deze PIT-actie zijn namaakartikelen van een sportmerk gevonden voor de verkoop. Vanuit de gemeente volgt een aanschrijving in verband met de strijdigheid bestemmingsplan. De merkhouder heeft ondertussen aangifte gedaan. Waarschijnlijk volgt er nog een schadeclaim. De politie heeft de producten in beslag genomen en pakt de aangifte verder op. De bewoner heeft volledige medewerking verleent bij deze PIT-actie.

Peelland Interventieteam (PIT)

Het Peelland Interventieteam maakt gebruik van diverse organisaties voor een integrale controle. Dit keer bestond het team uit de gemeente Someren en de politie. Daarnaast was er een rechercheur aanwezig van de organisatie Interro, die gespecialiseerd is in het herkennen van namaakartikelen. Zij voeren onderzoek uit namens diverse merken.

Regelmatig acties

Onder de regie van het PIT zijn er regelmatig acties bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan onder andere bestuurlijke wet- en/of regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), illegaal gokken, mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt daarnaast nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Mogelijk misstanden (anoniem) melden

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties rechtstreeks aan het PIT doorgeven. Anoniem per telefoon (0492) 587903 of mail: info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit. Door een samenwerking met Meld Misdaad Anoniem (M.) ontvangen de zes Peelgemeenten rechtstreeks meldingen die voor de gemeente bedoeld zijn. Melders blijven hierbij altijd volledig anoniem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio