6.8 C
De Bilt

Pride Photo expositie verhuist naar de Brink

De gemeente Assen en het bestuur van de Pride Photo Exhibition hebben in goed overleg besloten de Pride Photo-expositie Celebrating the Unseen te verplaatsen van het Koopmansplein naar de Brink. Ze hebben het besluit genomen omdat bezoekers aan het Koopmansplein hadden geklaagd over een aantal foto’s die zij niet geschikt vinden voor kinderen. Op de Brink is dit beter in te richten waardoor inwoners beter de keuzemogelijkheid krijgen bewust de tentoonstelling te bekijken.

Wethouder Jan Broekema

“De gemeente maakt zich samen met maatschappelijke organisaties al jarenlang sterk voor de veiligheid en sociale acceptatie van alle inwoners. Een samenleving waar iedereen welkom is, iedereen meedoet en iedereen erbij hoort ongeacht culturele achtergrond, seksuele voorkeur, gender, leeftijd of beperkingen. Helaas wordt de doelgroep die te zien is in de tentoonstelling Celebrating the Unseen nog steeds vaak geconfronteerd met discriminatie.

Pride Photo blijft belangrijke tentoonstelling

Door deze tentoonstelling van Pride Photo te faciliteren wil de gemeente Assen een bijdrage leveren aan het vergroten van (de aandacht voor) de sociale acceptatie van LHBTIQ+ inwoners van Drenthe. De tentoonstelling is belangrijk. Tegelijkertijd nemen we de reactie van inwoners die enkele foto’s als intens ervaren serieus. We denken dat we met de Brink een geschiktere plek hebben gevonden voor deze tentoonstelling.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio