5 C
De Bilt

Prijsuitreiking Kindermenu 2.0 in Eethuis voor Allen in Zuidlaren

Op woensdag 25 januari vindt de prijsuitreiking van Kindermenu 2.0 plaats in Eethuis voor Allen in Zuidlaren. Lynn Kadijk wint met haar recept ‘Lynn’s Hoki Poké Bowl’ een kookworkshop dat diezelfde dag plaatsvindt vanaf 11.00 uur. Samen met 3 vrienden bereidt zij het recept voor aan haar klasgenoten. Om 12.00 uur is er een officieel moment waarop Lynn een cheque ontvangt. Haar klasgenoten uit groep 7 en 8 zijn hierbij aanwezig en komen haar recept proeven.

Kindermenu 2.0

Kindermenu 2.0 staat voor gezond en lekker uit eten. Drentse basisschoolkinderen worden ook dit jaar weer uitgedaagd om een vernieuwend en gezond kindermenu te bedenken. Door zelf aan de slag te gaan worden kinderen zich bewuster van waar voeding vandaan komt en wat gezond is. Per gemeente wordt er een winnend recept gekozen dat op de menukaart van een lokaal res-taurant komt.

Eethuis voor Allen

In gemeente Tynaarlo doet dit jaar Eethuis voor Allen in Zuidlaren voor de eerste keer mee met het Kindermenu 2.0. De leden van de jury, wethouder Miquel Ririhena, Remy Welsink manager van Eethuis voor Allen Zuidlaren (EVA), stagiair Sport Tynaarlo Daan van Spijker en Nynke Niessink, adviseur Gezonde Leefstijl gemeente Tynaarlo zagen tijdens het jurymoment heerlijke gerechten voorbijkomen, zoals o.a. een regenboogsalade en broccoli pasta. Voldoende groente en fruit staat voorop en er wordt ingeschat wat kinderen zouden kiezen.

Lynn’s Hoki Poké Bowl

Uit alle inzendingen is ‘Lynn’s Hoki Poké Bowl’ van groep 7 van CKC Jonglaren uit Zuidlaren de kleurrijke winnaar, een heerlijke bowl vol groente en fruit. ”Leuk dat er watermeloen inde Poké Bowl zit. Dit vinden bijna alle kinderen lekker” aldus Miquel Ririhena. Remy Welsink: ”Er is goed nagedacht over ingrediënten die goed zijn voor de wereld”. “En met een ontzettend grappige naam”, vindt Nynke Niessink. Datum en locatie Woensdag 25 januari om 12:00 uur Eethuis voor Allen Zuidlaren Brink O.Z. 6, 9471 AE Zuidlaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio