15.5 C
De Bilt

Progress Flag kleurt Ooststellingwerf met alle kleuren van de regenboog

Oosterwolde – Vrijdagochtend  9 oktober 2020 wapperde  voor het eerst de Progress Flag aan de vlaggenmast voor het gemeentehuis in Oosterwolde voor de internationale Coming Outday op 11 oktober.  De vlag werd gehesen door wethouder Esther Verhagen. Het hijsen van de vlag is het startpunt om met inwoners in gesprek te gaan over onderwerpen rondom genderidentiteit, afkomst en seksuele voorkeur. Omdat Coming Outday dit jaar op een zondag valt, werd de vlag vandaag al gehesen.

Iedereen hoort erbij

Het is voor veel inwoners, jong en oud, nog altijd niet vanzelfsprekend om issues rondom seksuele geaardheid of genderidentiteit te praten. Jongeren worstelen nog altijd met deze gevoelens en volwassen ervaren meer psychosociale problemen. “Iedereen hoort erbij! De  gemeente wil dat dat iedereen zich welkom voelt en juist geen onderdeel van een aparte groep. Maar om daar te komen is eerst  aandacht en acceptatie nodig” stelt Verhagen.

In gesprek

Op de scholen het Stellingwerf College in Oosterwolde en het CSG Liudger in Waskemeer zijn afgelopen week al posters verspreid over Coming Outday. Hierop staat een oproep aan jongeren om de gemeente te laten weten wat zij belangrijk vinden rondom de onderwerpen  genderidentiteit, seksuele voorkeur en afkomst. Verhagen: “We willen hierover met inwoners in gesprek om helder te krijgen welke behoeften en verwachtingen er zijn. Wat vind jij belangrijk en wat heb je nodig? We horen het graag.” 

Progress Flag

De Progress Flag is een uitbreiding op de regenboogvlag, die wereldwijd het symbool is voor de LHBTI+ gemeenschap. Grafisch ontwerper Daniel Quasar heeft de Progress Flag in het leven geroepen  om een grotere focus te leggen op inclusie en voortgang. De Progress Flag geeft met zijn aangepaste kleurstelling de diversiteit binnen de gehele regenbooggemeenschap aan, inclusief de gemarginaliseerde groepen. De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar er zijn vijf nieuwe kleuren aan toegevoegd: zwart, bruin, lichtblauw, roze en wit. Deze staan voor de transgender gemeenschap en de zwarte en gekleurde LHBTI+’ers. De nieuwe kleuren zijn in een pijl vormgegeven en representeren het concept van vooruitgang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio