15.1 C
De Bilt

Provincie Drenthe trekt miljoen euro uit voor isolatie

De provincie Drenthe heeft één miljoen euro ter beschikking gesteld voor de isolatie van woningen in de provincie. In totaal kunnen met dit bedrag 400 woningen worden geïsoleerd, wat neerkomt op 2.500 euro per huishouden.

Lage inkomens in Drenthe

Het bedrag is bedoeld voor huiseigenaren met een laag inkomen. Zij hebben geen eigen middelen om hun woning te verduurzamen. Daarom heeft de provincie deze subsidie in het leven geroepen. Hierdoor hoeft deze groep geen eigen geld in te leggen kan ook zij profiteren van de voordelen van een goed geïsoleerde woning. Men kan het isolatiegeld van de provincie gebruiken voor isolatie van de spouwmuur óf de vloer van hun woning door een isolatiebedrijf uit Drenthe.

De voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie mag men maximaal een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum hebben. Dit zou in totaal uitkomen op 2900 huishoudens. Maar om al die huishoudens te kunnen helpen, zou er een bedrag van maar liefst 7,25 miljoen euro nodig zijn. En dat zijn er aanzienlijk meer dan de 400 huishoudens die met deze één miljoen euro kunnen worden geholpen. Maar de provincie is vooralsnog niet van plan om de subsidie te verhogen.

Woningcorporaties

Daarnaast zouden er onder huurders nog eens 29.500 huishoudens in aanmerking komen, maar zij zijn afhankelijk van een verhuurder voor maatregelen als vloer- en spouwmuurisolatie. Zodoende wordt samen met woningcorporaties gekeken naar de mogelijkheden om hun woningvoorraad versneld te laten isoleren. Bovendien kijken gemeenten ook naar manieren om energiearmoede in Drenthe aan te pakken, zoals de gemeente Noordenveld die daarvoor onlangs 300.000 euro heeft vrijgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio