13.1 C
De Bilt

Pumptrackbaan Assen Oost geopend

Assen –  Vanaf vandaag kunnen skaters, fietsers en mensen op de step gebruik maken van de pumptrackbaan in Assen Oost. De baan is gekeurd en veilig bevonden. Afgelopen juni werd de pumptrackbaan op Landgoed Valkenstijn al opgeleverd. Veel kinderen gingen de baan al op. Helaas was dit vanuit veiligheidsoverwegingen nog niet de bedoeling. Er werden hekken geplaatst om te voorkomen dat mensen de baan konden betreden. Vanochtend zijn de hekken verwijderd.

Spelregels pumptrackbaan

Het is belangrijk dat gebruikers van de baan de spelregels in acht nemen. Zo is het alleen toegestaan de baan te betreden op inline skates of rolschaatsen, met de fiets, een step of een skateboard en is het verplicht een helm te dragen. Alle spelregels zijn te vinden op een bord op het terrein of via de site van Mijn Buurt Assen.

Officiële opening

Ondanks dat de baan al wel gebruikt mag worden, vindt de officiële opening op 4 september plaats. Een uitnodiging hiervoor volgt.

Buurtinitiatief Mijn Buurt Assen

De pumptrack is een buurtinitiatief die met behulp van Mijn Buurt Assen tot stand is gekomen.Mijn Buurt Assen stimuleert inwoners in Assen om activiteiten te organiseren die bijdragen aan een sterkere binding in de buurt. Per jaar honoreren we zo’n 150 initiatieven van inwoners. Zodra een meerderheid van inwoners achter een idee staat, stelt Mijn Buurt Assen geld, mensen of middelen beschikbaar. Dit varieert van de speeltuin opknappen tot het organiseren van een buurtfeest of markt. Initiatieven voor iedereen, door iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio