14.5 C
De Bilt

Recreatiegebied Oosterduinen in Norg gaat nieuwe straatnamen krijgen

Recreatiegebied Oosterduinen, ten noordoosten van Norg, zit in een transformatieproces waarbij permanent wonen toegestaan zou kunnen worden. Voorwaarde daarvoor is dat diverse zaken aangepast of verbeterd moeten worden, waaronder de vindbaarheid van woningen in het gebied.

Woonbestemming

Voor het verkrijgen van de woonbestemming geldt dat er ‘kwaliteitsverbetering’ plaats moet vinden. De basis daarvoor is gelegd in de gemeentelijke visie Expeditie Norgerduinen. Daarnaast moet een aantal noodzakelijke verbeteringen worden uitgevoerd, zoals het verbeteren van de brandveiligheid. Om de brandveiligheid te verbeteren, zijn in de Oosterduinen werkgroepen opgericht die zich bezighouden met verschillende onderdelen van brandveiligheid. Deze werkgroepen worden ondersteund door de gemeente. De werkgroep ‘vindbaarheid’ houdt zich bezig met het verbeteren van de vindbaarheid van de woningen.

Oosterduin Norg kent te weinig variatie in straatnamen
Oosterduin Norg kent te weinig variatie in straatnamen – Beeld: © Google Streetview

Huidige aanduidingen zorgen voor verwarring

Recreatiegebied Oosterduinen is momenteel opgedeeld in vakken. Deze vakken worden aangeduid met Oosterduinen, gevolgd door het vaknummer, bijvoorbeeld Oosterduinen A. Als straatnaam werken deze aanduidingen in de praktijk echter verwarrend. Daarom bestaat de wens voor unieke straatnamen in de Oosterduinen. De werkgroep vindbaarheid peilt of daarvoor draagvlak is onder de bewoners. Bewoners kunnen zelf straatnamen aandragen, waarna de gemeente controleert of de straatnaam aan de geldende criteria voldoet. Zo mag een straatnaam niet al ergens anders in Norg voorkomen. De gemeente neemt vervolgens de administratieve handeling voor de straatnaamwijziging op zich.

Tijdrovende klus

Omdat het wijzigen van straatnamen veel tijd in beslag neemt, krijgen niet alle wegen in het recreatiegebied tegelijkertijd een straatnaam. Van enkele wegen in de Oosterduinen zijn de bewoners het eens over een nieuwe straatnaam. Daarom worden die straatnamen als eerste gewijzigd. Het gaat om het Karrepad en de Eekhoornlaan.

Voor alle nieuwe straatnamen is een besluit van het college nodig. Bestaande straatnamen zoals de Grote Kampweg kunnen door de ambtelijke organisatie zelf worden gewijzigd. Het college heeft nu voor de straatnaam het Karrepad goedkeuring gegeven. De volgende stap is om de bewoners opnieuw in te lichten over de naamswijziging en omnummering en hiervoor een ingangsdatum af te spreken.

1 REACTIE

 1. Klopt dat de Oosterduinen nieuwe straatnamen en huisnummers krijgt.
  Eerste opmerking, de omnummering van het eerste gedeelte van de Oosterduinen is onrechtmatig gebeurd. Deze omnummering is pas december 2023 gepubliceerd in de staatscourant en de gemeentepagina.
  De eigenaren konden dus tijdens deze omnummering geen officieel bezwaar maken.
  Er is veel fout gegaan.
  Ook is er geen participatie geweest over deze omnummering en daarbij moesten de bewoners het zelf oplossen.
  Zelfs nu maart 2024 zijn er nog problemen mee.
  Er zijn van de 431 huisjes ongeveer 80 bewoners gevraagd wat ze ervan vonden, dat is nog geen 20%. 80% heeft er niet over kunnen oordelen.
  De 2e fase omnummering is uitgesteld na bezwaren en de Europese verkiezingen tot minstens medio 2024 of later

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio