-2.1 C
De Bilt

Expositie ‘Sanne gaat circulair’ geeft andere blik op afval

Assen – De nieuwe expositie ‘Sanne gaat circulair’ in het Duurzaamheidscentrum Assen zet mensen hierover aan het denken. Hoe kun je je positieve invloed op aarde vergroten? Hoe kun je je steentje bijdragen aan zuinig en efficiënt omgaan met de huidige grondstoffen en de zoektocht naar nieuwe grondstoffen? Wethouder Bob Bergsma van de gemeente Assen verrichtte woensdag 23 september de opening. Dit deed hij samen met een aantal Sannes uit Assen en omgeving.

Sanne circulair als fictieve gids

Positieve invloed op de aarde In de expositie volgt de bezoeker de fictieve Sanne in haar zoektocht naar een meer positieve invloed op het milieu. De tentoonstelling zit vol met inspirerende initiatieven en praktische tips hoe je dat kunt doen. Wethouder Bob Bergsma: “Steeds meer mensen zoeken naar manieren en wegen om hun positieve invloed op de aarde te vergroten. Zo is er bijvoorbeeld de klimaatmars van scholieren.

Aan het denken zetten

Dit zet mensen aan het denken. En dat is wat deze nieuwe expositie ook doet. Het laat mensen afval eens van een andere kant bekijken. Ons doel is om de gemeente Assen samen met onze inwoners circulair te maken. De tentoonstelling helpt ons op weg daar naar toe”.

Circulaire economie

In een ideale wereld bestaat afval niet. Al ons afval wordt dan gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Nu halen we nog veel nieuwe grondstoffen uit de natuur. Deze kunnen opraken.

Omgaan met grondstoffen

Door zuinig en efficiënt met de huidige grondstoffen om te gaan en op zoek te gaan naar duurzame alternatieve grondstoffen, kunnen we dit voorkomen. Iedereen is nodig om hier een steentje aan bij te dragen: bedrijven, ondernemers, overheid en inwoners. Wat doet de gemeente De gemeente is in de openbare ruimte al aan de slag. Bijvoorbeeld door maatregelen in de bouw, bij de afvalinzameling en aan de wegen. De expositie geeft uitgebreide informatie over al deze circulaire maatregelen.

Wat kunnen inwoners doen

Door spullen een tweede leven te geven, minder vlees te eten en bijvoorbeeld door bewust te kopen en minder te verspillen kan iedereen een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Meer praktische tips en verrassende ideeën komen terug in de expositie ‘Sanne gaat circulair’. Maakfabriek Kinderen kunnen in de ‘Maakfabriek’ van de expositie hun eigen muziekinstrument knutselen. Dagelijks van 10.00 – 17.00 uur. Zowel expositie als ‘Maakfabriek’ zijn gratis toegankelijk. Het Duurzaamheidscentrum Assen is te vinden aan de Bosrand 2 Assen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio