16.2 C
De Bilt

Sluyter Logistics vestigt zich op Werklandschap Assen-Zuid

Assen – Logistieke dienstverlener Sluyter Logistics vestigt zich op het Werklandschap Assen-Zuid. Het bedrijf dat nu twee vestigingen in Assen heeft, verdubbelt op de nieuwe locatie qua omvang en beschikt straks op een perceel van 5 hectare over 17.000 vierkante meter bedrijfsruimte. Vestigingsdirecteur Sjouke Vogelzang kijkt nu al uit naar de verhuizing. “We hebben behoefte aan meer ruimte voor opslag, overslag en warehousing. Op deze manier kunnen we verder groeien en onze bedrijfsprocessen optimaliseren.”

Vogelzang zegt: “Straks zitten we aan de A28, een goede uitvalsbasis voor onze activiteiten: dedicated vervoer, distributie en warehousing. We hoeven dan veel minder verkeersbewegingen door de stad te maken. Maar het belangrijkste is dat we als de nieuwbouw gereed is over voldoende op- en overslagcapaciteit beschikken en daarin weer ruimte ontstaat voor nieuwe klanten.” Bij Sluyter Logistics Group werken nu landelijk ruim 375 mensen. Vogelzang verwacht dat het aantal arbeidsplaatsen voor locatie Assen de komende jaren verder gaat groeien.

Hub-functie

De vestigingsdirecteur gaat er vanuit dat de nieuwbouw na de zomer van 2024 gereed zal zijn. “Met de komst van de nieuwbouw creëren we ook een Hub-functie om de binnenstad te kunnen bevoorraden. Wij hebben nu al de beschikking over diverse elektrische voertuigen om in de binnenstad goederen te bezorgen. Ik verwacht dat dat aantal gaat groeien.”

Aantrekkelijk vestigingsklimaat

Sluyter Logistics is na de M&G Group en energieleverancier DCB het derde bedrijf dat zich op het Werklandschap vestigt. Wethouder Bert Jan ten Oever van economische zaken ziet de verhuizing van het Asser bedrijf naar het Werklandschap als een bevestiging van het aantrekkelijke vestigingsklimaat van Assen. “Recent hebben we ons bestuursakkoord gepresenteerd en daarin spreken we uit dat we bedrijven koesteren die al in onze stad zijn gevestigd.

Voor hen, maar ook voor bedrijven die zich in onze stad willen vestigen leggen wij de rode loper uit”, aldus Ten Oever die blij is met de komst van Sluyter Logistics naar het Werklandschap en de groeiambities van het bedrijf. De wethouder is daarnaast verheugd over de duurzame manier waarop Sluyter Logistics ondernemers in de binnenstad wil bevoorraden. “Wij willen dat die bevoorrading vanaf 2025 CO2 neutraal is.”   

Gesprekken met partijen

De nieuwe ontwikkelingen op het Werklandschap worden volgens de wethouder steeds zichtbaarder. De nieuwbouw van de M&G groep is naar verwachting eind van het jaar gereed. Dat geldt ook voor de restaurants bij het tankstation. Volgend jaar wordt de totale inrichting van het gebied afgerond. Ten Oever: “We zijn nog in gesprek met diverse partijen die geïnteresseerd zijn in vestiging op het Werklandschap. Kortom ik ben optimistisch over de verdere ontwikkelingen.”

Historie Sluyter Logistics. Sluyter Logistics werd ruim 95 jaar geleden opgericht in Rotterdam. Het bedrijf heeft vestigingen door heel Nederland. Bij die vestigingen werken ruim 375 mensen. In Assen heeft het bedrijf twee vestigingen. Bij de ene vestiging is alles gericht op warehousing. Daar is ook de werkplaats gevestigd waar de eigen vloot in onderhoud is. Op de andere locatie, die nagenoeg 24 uur per dag open is, richt het bedrijf zich op goederenoverslag en pakketsortering. Vestigingsdirecteur Sluyter: “Onze wereld is altijd in beweging.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio