15.8 C
De Bilt

Start van het nieuwe Leerwerkbedrijf Menso NV

Per 1 januari 2018 start Menso NV. Dit nieuwe Leerwerkbedrijf is vanaf
deze datum verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatie- en Leerplicht/RMC-taken van de gemeente Emmen. De gemeente Emmen plaatst als een van de eerste gemeenten in Nederland deze werkzaamheden buiten de deur. Menso begeleidt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.


Wethouder Arends: “Bij de gemeente Emmen willen we dat zo min mogelijk mensen afhankelijk zijn van een uitkering en zoveel mogelijk mensen een reguliere baan hebben. Ik ben van mening dat ieder talent een werkplek in onze samenleving verdient. Menso NV maakt zich hier straks sterk voor.”

 

Waarom het nieuwe leerwerkbedrijf?

Menso NV is onder andere opgericht om de dienstverlening richting werkzoekenden te verbeteren. Door de komst van de Participatiewet is de doelgroep  groter geworden. Deze ontwikkeling vraagt om een andere manier van werken. We gaan nog creatiever kijken naar de mogelijkheden van de werkzoekende en meer maatwerk leveren. In samenwerking met maatschappelijke partners en werkgevers in de regio pakt Menso deze opdracht op.

Heidy Postma benoemd tot directeur Menso

Met de komst van Menso start Heidy Postma als directeur. Op dit moment is mevrouw Postma afdelingsmanager Leren en Werken bij de gemeente Emmen. Samen met haar managementteam en medewerkers gaat zij met enthousiasme aan de slag om de gestelde doelen te behalen en werkzoekenden te begeleiden naar een passende baan.

Welke diensten gaat Menso leveren?

De dienstverlening van Menso bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Het stimuleren van bedrijven om werkzoekenden in dienst te nemen of een werkplek te bieden en hen hierbij te ondersteunen en te faciliteren;
  • Begeleiding in ondersteuning van personen die vallen onder de Participatiewet bij hun ontwikkeling naar werk of (terug) naar school;
  • De uitvoering van de Leerplichtwet en uitvoering geven aan RMC-taken;
  • De uitvoering van taken in het kader van het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Menso en EMCO-groep als samenwerkende partners

Menso maakt in haar dienstverlening gebruik van de infrastructuur van EMCO-groep.
Het zijn twee aparte organisaties die in de praktijk nauw met elkaar samenwerken.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de verhuizing. Want per 1 januari 2018 verhuizen alle
medewerkers van de voormalige afdeling Leren en Werken naar het bedrijfsverzamelgebouw, waar ook de EMCO-groep gevestigd is, aan de Abel Tasmanstraat 7 in Emmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio