10 C
De Bilt

Subsidieregeling voor sociaal – culturele projecten

Gieten – Op 1 februari is de subsidieregeling cultuur – sociaal domein in werking getreden. Met deze regeling ondersteunt de gemeente Aa en Hunze projecten waarbij cultuur ingezet wordt om een bijdrage te leveren aan een maatschappelijke opgave. Deze nieuwe subsidieregeling loopt door tot 31 december 2025.

Waarom deze regeling?

Eén van de actiepunten uit de cultuurnota ‘Cultuur verbindt 2022-2025’ is experimenteren met culturele projecten die gericht zijn op maatschappelijke thema’s en/of die als doel hebben om via deze weg nieuwe (kwetsbare) doelgroepen te bereiken. Met de subsidieregeling Cultuur – Sociaal Domein Aa en Hunze ondersteunt de gemeente sociaal – culturele projecten:

·         die aandacht vragen voor een maatschappelijk thema (bijvoorbeeld eenzaamheid, armoede, laaggeletterdheid, werkloosheid);

·         die actieve cultuurparticipatie stimuleren, ook op plekken waar dit niet vanzelfsprekend is;

·         die sociale cohesie en inclusie binnen een dorp, wijk of buurt bevorderen.

Cultuur wordt hiermee ingezet als instrument in het omgaan met / de bewustwording van specifieke thema’s als eenzaamheid, armoede, laaggeletterdheid of werkloosheid of als bijdrage aan inclusie (iedereen doet mee).

Voor wie?

Cultuurmakers/culturele instellingen, culturele verenigingen én sociaal/maatschappelijke instellingen kunnen een aanvraag indienen voor deze regeling. Het is belangrijk dat er bij het project een samenwerking is tussen de culturele en maatschappelijke instelling.

Subsidie aanvragen

Jaarlijks is er voor deze regeling een budget beschikbaar van € 12.500,-. Aanvragen kunnen worden ingediend met het aanvraagformulier dat te vinden is op de website van de gemeente. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio