11.9 C
De Bilt

Subsidies ‘Frisse doorstart na corona’ uitgereikt

Beilen/Smilde/Westerbork – Met de subsidieregeling ‘Frisse doorstart na corona’ geeft de gemeente Midden-Drenthe samen met de provincie Drenthe steun en waardering aan vrijwilligers in Drenthe. Het is niet altijd gemakkelijk om vrijwilligers te vinden. En zij zijn ontzettend belangrijk voor verenigingen en voor allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Van de provincie Drenthe heeft de gemeente Midden-Drenthe een subsidie van € 50.000 ontvangen om vrijwilligersorganisaties mee op weg te helpen. De gemeente heeft daar zelf € 15.000 aan toegevoegd.

Veel initiatieven

Wethouder Rico Schans: “Wij zijn als gemeente Midden-Drenthe trots op al onze vrijwilligers die binnen allerlei clubs hun beste beentje voorzetten. Dat ondersteunen we graag. Mooi dat de provincie Drenthe ons met Frisse doorstart helpt om daar erkenning en waardering aan te geven ná die moeilijke Corona tijd.” Vanaf 15 september kon de subsidie aangevraagd worden. 2 weken later kon de inschrijving in Midden-Drenthe al gesloten worden, omdat heel veel organisaties met leuke initiatieven kwamen en het budget op was. We hebben 39 initiatieven kunnen belonen met een subsidie.

Rico Schans – Prinses Margriet Manege. Foto: gemeente Midden-Drenthe

Bijscholing en herkenbare kleding

Op vrijdag 25 november brachten wethouders Dennis Bouwman, Rico Schans en Jan Schipper persoonlijk een bezoek aan Dierenweide Stroomdal in Beilen, de Prinses Margriet Manege in Westerbork en EHBO Smilde. Zij overhandigden daar een cheque met de subsidie aan de organisaties die om de volgende reden een bijdrage ontvangen:

  • De Dierenweide Stroomdal ontvangt een bijdrage voor een winterscholingsprogramma voor vrijwilligers;
  • De Prinses Margriet Manege ontvangt een bijdrage voor een gezamenlijke leerzame avond voor vrijwilligers en een eindejaarsattentie;
  • EHBO Smilde krijgt een bijdrage voor het opleiden van EHBO-ers en de aanschaf van herkenbare kleding tijdens evenementen.
Dennis Bouwman – Dierenweide. Foto: gemeente Midden-Drenthe

Wethouder Dennis Bouwman: “De mogelijkheid voor een subsidie heeft veel organisaties in beweging gebracht. Het is een goede manier om het potentieel aan vrijwilligers (weer) te activeren en vrijwilligersorganisaties levend te houden. En dat is zo belangrijk voor de verbinding in onze maatschappij!”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio