20 C
De Bilt

Talent voor de toekomst presenteert zich aan bedrijven

Emmen – Gisteren gingen ongeveer 40 werkzoekenden op bezoek bij bedrijven in de regio. Ze konden rondkijken in de bedrijven en ze kregen veel informatie over wat deze bedrijven doen. Zij zijn het talent voor de toekomst.

Talenten voor Drenthe

Er zijn heel veel bedrijven en heel veel beroepen. Hoe weet je nou of een bedrijf leuk is om te werken en welk werk past bij jou? Deze vragen waren aanleiding voor Werkgeversservicepunt Drenthe  om een speciale dag te organiseren voor werkzoekenden: Talenten voor Drenthe.

Zestien  bedrijven bezocht

Onder begeleiding van accountmanagers van gemeenten, UWV, Alescon en Menso gingen de kandidaten op bezoek bij de bedrijven. Vanuit Hoogeveen werden PM Bearings in Dedemsvaart en bij Tebra Slijptechniek, Almed Assembling & Packaging, Brink Industrial, Klaver fietsparkeren en DGO Express Warehouse in Hoogeveen bezocht. In Borger-Odoorn gingen de kandidaten op bezoek bij Fletcher Hotel  De Hunzebergen in Exloo, Aalbers BV Installatietechniek in Nieuw-Buinen en Koops Autoschade in Borger. Het programma in Emmen, onder leiding van Menso, voerde de kandidaten langs CTned, Tuinbeurs in Emmen en Van Geel Tuinbouw in Erica. UWV ging met kandidaten op bezoek bij Wildlands in Emmen, Webhelp in Groningen en Jumbo in Beilen.

Accountmanager Marco Schonewille: ‘Al deze bedrijven hebben behoefte aan gemotiveerde medewerkers; het zijn stuk voor stuk prachtige bedrijven om voor te werken. Toch merken we in de praktijk soms dat onbekend ook onbemind maakt; als je geen beeld hebt bij een beroep, kies je er ook niet voor. Daarom hebben we deze dag georganiseerd. Werkzoekenden kunnen op deze manier echt een goed beeld krijgen van een bedrijf en een beroep.’

Werkgeversservicepunt Drenthe

Talenten voor Drenthe is georganiseerd door Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD), een samenwerking van de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe en , UWV, Alescon en Emco-groep.  Binnen WSPD werken de accountmanagers vanuit de verschillende organisaties samen aan onder andere het bij elkaar brengen van vraag naar medewerkers en aanbod ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio