16.2 C
De Bilt

Nieuw Test- en Vaccinatiecentrum in Assen

Aan de Zwedenlaan (Messchenveld) in Assen komt binnenkort een nieuw Test- en Vaccinatiecentrum van GGD Drenthe. Vandaag gaf het college van B&W van de gemeente Assen groen licht voor de bouw ervan. De GGD verwacht op korte termijn meer inwoners voor een coronavaccinatie of -test. Om die toestroom goed te organiseren en beter voorbereid te zijn op de toekomst, opent op 1 oktober een nieuw Test- en Vaccinatiecentrum. De gemeente heeft meegewerkt bij het vinden van een geschikte locatie.

Test- en Vaccinatiecentrum

Op 1 oktober staat er een (tijdelijk) gebouw van ongeveer 2000 m2 met 250 parkeerplaatsen. Deze locatie aan de Zwedenlaan is toekomstbestendig, voldoende groot en makkelijk bereikbaar (aan de A28). Voor bezoekers en medewerkers zal het binnenklimaat comfortabel zijn, ook bij hoge of lage temperaturen. Door de ligging is de toeleiding van het verkeer naar en van het Test- en Vaccinatiecentrum goed te regelen.

Over ongeveer een week start de aannemer met het bouwrijp maken van de grond. Tot die tijd kunnen mensen die dat willen, testen aan de Aziëweg of voor een vaccinatie aan de Americaweg terecht. Meer informatie over corona of de openingstijden, zijn te vinden op de site van GGD Drenthe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio